Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δευτερολογίες από τα παλιά….

Οι χαμηλοί τόνοι ξεχάστηκαν ειδικά από τον πρωθυπουργό στην δευτερολογία του, ενώ την παράσταση έκλεψε και ο Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος απάντησε με βαρείς χαρακτηρισμούς στις προκλήσεις Σαμαρά.

O κ. Παπανδρέου ενω το είχε αποφύγει στην αρχική του ομιλία, ξεκίνησε την δευτερολογία του με χαρακτηρισμούς:

“Περιφέρατε το «σωτήριό» σας πρόγραμμα σε όλη την Ευρώπη. Αυτό όμως που δεν μας είπατε είναι ότι οι πάντες σας απέρριψαν. Δεν μπορώ να πω ότι δεν σας αγαπάνε, είστε παιδί του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αλλά σας απέρριψαν”,  είπε ο κ.Παπανδρέου.

Και πρόσθεσε: “Για την απόρριψη του προγράμματός του – λέει – φταίει η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ. Μα είστε σοβαρός; Εμείς φταίμε για το δικό σας πρόγραμμα που είναι αναξιόπιστο; Μην ψάχνετε άλλοθι για να κρυφτείτε…”.

Αμέσως μετά άνοιξε η κουβέντα περι καφενείων.
“Εγώ δεν κατέφυγα σε δημοσιογραφικές πληροφορίες. Να πω δηλαδή πως όταν απέρριψε το πρόγραμμά σας ο κ. Σαρκοζί εσείς του κλείσατε το μάτι και του είπατε πως το κάνετε για ψηφοθηρικούς λόγους. Ας τελειώνουμε με τις εντυπώσεις, ας πάψουμε με τα εύκολα λόγια, ειδικά τις δύσκολες στιγμές. Να συνεχίσουμε χωρίς πυροτεχνήματα για επαναδιαπραγμάτευση … Δεν πετάμε κουβέντες στο καφενείο”.

Για την Τετάρτη είπε: “Ναι, έκανα μια υπέρβαση προσωπική την Τετάρτη, όχι για να φυγομαχήσω ή να παραιτηθώ από οποιαδήποτε μάχη, αλλά για να πω σε όλους ελάτε να δώσουμε την μάχη μαζί, να δείξουμε ότι αλλάζει το πολιτικό πρότυπο. Δεν φυγομαχώ, και δεν θα φυγομαχήσω, θα δώσω τη μάχη για την Ελλάδα”.

O κ. Σαμαράς δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω: “Πως ένας πρωθυπουργός που παραιτείται το πρωί μπορεί το απόγευμα να ξαναγεννηθεί φέρελπις πρωθυπουργός; Αντί απαντήσεως μιλήσατε παραπολιτικά και όχι πολιτικά. Είστε πρύτανης της συκοφαντίας στα οικονομικά”.

Ωστόσο η κόντρα αυτή μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά δεν ήταν τίποτα μπροστά στα όσα ειπώθηκαν μεταξύ Σαμαρά και Καρατζαφέρη. (διαβάστε την είδηση)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπανδρέου: “Δημοψήφισμα το Φθινόπωρο για τις μεγάλες αλλαγές” – Τρίτη η ψήφος εμπιστοσύνης
Σαμαράς: “Αυτή την κυβέρνηση δεν την εμπιστεύεται ούτε ο πρωθυπουργός”
Παπαρήγα: “Θα είσαστε ο τελευταίος νεκροθάφτης στα δικαιώματα του λαού”
Τσίπρας: “Κυβέρνηση με σύμβαση έργου”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε