Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

«Διαφωνούμε με τον τρόπο» είπε ο Αβραμόπουλος στη Λαγκάρντ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήταν ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις ΗΠΑ.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα έχει επαφές στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη. Η πρώτη ήταν αυτή με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Η συνάντηση, σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο έγινε σε φιλικό κλίμα.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ενημέρωσε την επικεφαλής της ΔΝΤ πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφωνεί με το στόχο της δημοσιονομικής εξυγίανσης αλλά όχι με τη μεθοδολογία που ακολουθεί η κυβέρνηση. Παράλληλα, την ενημέρωσε για τις θέσεις και της προτάσεις του κόμματός του, για την έξοδο της χώρας από το αδιέξοδο της κρίσης.

“Τη διαβεβαίωσα όμως – εκ μέρους του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά – ότι η Νέα Δημοκρατία, συμφωνεί με το στόχο της δημοσιονομικής εξυγίανσης, όχι με τη μεθοδολογία που ακολουθείται μέχρι σήμερα, διότι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος σήμερα είναι η ύφεση, η έλλειψη ρευστότητας και η ανάγκη προστασίας της κοινωνικής συνοχής” αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει στη δήλωσή του, υπογράμμισε στην κα Λαγκάρντ τη θέση της ΝΔ ότι «για να συνεχίσει η Ελλάδα απρόσκοπτα την πορεία της, ως μέλος της Ευρωζώνης, προϋποθέτει τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό, ώστε να αναλάβει μόνη της τα του οίκου της, πέραν από την τακτοποίηση του χρέους. Μόνο έτσι θα ανατραπεί η συνεχιζόμενη ύφεση και θα αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπανδρέου-Λαγκάρντ στο τηλέφωνο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε