Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Διαφωνούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με τις απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων

Διαφωνούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με τις απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων

Πρώτα η ΔΗΜΑΡ και στην συνέχεια το ΠΑΣΟΚ, τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης δηλαδή, εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες εκφράζουν την διαφωνία τους για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ.

“Η σχεδόν γενική και απόλυτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων αύριο, λόγω της επίσκεψης της κυρίας Μέρκελ, δεν μας βρίσκει σύμφωνους:
πρώτον γιατί, φοβούμαστε ότι θα έχει αντίστροφα αποτελέσματα, καθώς θα χρησιμοποιηθεί από κάποιους ως πρόσχημα για εκδηλώσεις που υπερβαίνουν τα όρια της νομιμότητας,

δεύτερον γιατί, εμφανίζει την επίσκεψη αυτή ως ζήτημα δημόσιας τάξης και ασφάλειας, ενώ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να παρουσιαστεί με ενιαίο και πειστικό τρόπο το ελληνικό ζήτημα και η εθνική γραμμή για την ανάγκη να υπάρξει το ταχύτερο μια ολοκληρωμένη συμφωνία για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση.

Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μια δημοκρατική, ευνομούμενη, ανεκτική και πολυφωνική κοινωνία, που διεκδικεί την ισότιμη θέση της μέσα στην Ευρώπη”, τονίζει σε μια χλιαρή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

“Η ΔΗΜΑΡ υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ότι η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στη χώρα μας, είναι μια ευκαιρία για την προβολή των Ελληνικών θέσεων και την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που μπορεί να προκύψει από τις συναντήσεις της με την ελληνική πολιτική ηγεσία”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Φωτη Κουβέλη.

Προσθέτει ωστόσο ότι: “Η ανακοίνωση τύπου της ΓΑΔΑ δεν συνιστά ψύχραιμη στάση απέναντι σε λαϊκές διαμαρτυρίες επειδή δίνει την εντύπωση γενικευμένης απαγόρευσης συναθροίσεων. Η ΔΗΜΑΡ απαιτεί σοβαρότητα και σύνεση από όλες τις πλευρές. “

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απαγορεύθηκαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες σχεδόν σε ΟΛΟ το…

Χωρίς τελική συμφωνία Στουρνάρας -τρόικα στο Eurogroup

Ένα προς ένα θα παρουσιάσει τα μέτρα στην Μέρκελ ο Σαμαράς – “Φρούριο” η Αθήνα την Τρίτη

Μετά την Μέρκελ έρχεται ο Νταβούτογλου

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε