Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Διαγραφέντες ΝΔ: “Δεν θα μείνουμε άπραγοι” – Τι ετοιμάζουν

Διαγραφέντες ΝΔ: “Δεν θα μείνουμε άπραγοι” – Τι ετοιμάζουν

Το ξημέρωμα βρήκε πολλούς από τους διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας να συζητούν για το μέλλον τους.

Οι ισορροπίες είναι αλήθεια ότι έχουν αλλάξει και οι διαγραφέντες και από τη ΝΔ είναι σε αναζήτηση στέγης.

Ο αριθμος 21 θεωρείται “μαγικός” για κάποιους από αυτούς αφού μπορούν να προχωρήσουν ανα πάσα στιγμή στην δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας. Πολλοί από αυτούς ήδη έχουν κάνει επαφές με τον Πάνο Καμμένο ο οποίος δεν έχει κρύψει την διάθεσή του να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι προσεγγίσεις των πρώην στελεχών της ΝΔ είναι προς μία διευρυμένη ηγεσία ενός νέου πολιτικού φορέα, καθώς η θέση του αρχηγού βρίσκει πολλούς μνηστήρες. Πάντως, γνωρίζουν όλοι αυτοί οι βουλευτές πως πρέπει να επισπεύσουν τις ενέργειές τους, προκειμένου να προλάβουν τις εκλογές.

Αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην πλευρά Σαμαρά, αφού πολλοί από εκείνους που είπαν ΟΧΙ στη νέα δανειακή σύμβαση είναι ακραιφνώς Σαμαρικοί και αντιμνημονιακοί. Δηλαδή, πρεσβεύουν όσα έλεγε με πάθος ο κ. Σαμαράς πριν το κόμμα της ΝΔ συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ.

Σε αυτούς τους 21ναν βουλευτές μπορεί να προσθέσει κανείς και τους νεοδημοκράτες της βάσης που είναι της τάσης του Γιάννη Μανώλη, ανήκουν και εκπροσωπούν την λαϊκή δεξιά και βεβαίως πολλοί είναι συνδικαλιστές και εκπροσωπούν μεγάλο αριθμό στελεχών από την βάση του κόμματος που είναι δυσαρεστημένοι με την πολιτική Σαμαρά.

Έτσι δημιουργείται ένας νέος πολιτικός χάρτης και σίγουρα οι παρατάξεις της δεξιάς, Νέα Δημοκρατία, ΛΑΟΣ και Ντόρα Μπακογιάννη, θα δουν να εμφανίζεται εκ δεξιών τους, άλλος ένας φορέας διασπώντας ακόμα περισσότερο τη λεγόμενη πολυκατοικία.

Μία τέτοια εξέλιξη δείχνει πως στις επικείμενες εκλογές ο χώρος της δεξιάς θα κατακερματιστεί και παρά τα ποσοστά που δείχνουν σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, αυτό θα μικρύνει, με την αυτοδυναμία να γίνεται όνειρο θερινής νυκτός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΛΑΟΣ σε Άδωνι: Να παραδώσεις την έδρα σου

Π.Καψής: “Εκλογές στα τέλη Απριλίου” -” Έρχονται διαβολοβδομάδες”

 

Άλλαξε ο κοινοβουλευτικός χάρτης – Ένας στους 5 βουλευτες ή άλλαξε κόμμα ή δεν είναι πια βουλευτής

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε