Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Διακομματική πρωτοβουλία με στόχο την αναζήτηση των καταθετών στο εξωτερικό

Διακομματική πρωτοβουλία με στόχο την αναζήτηση των καταθετών στο εξωτερικό

Σαράντα βουλευτές κυρίως της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα του ζητούν να δημοσιοποιήσει τα ονόματα όλων όσοι έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο «γαλάζιος» Γιάννης Καράμπελας και αγκάλιασαν και συνάδελφοι του και από τα 3 κόμματα της συγκυβέρνησης.

Ο στόχος τους δεν είναι οι απλοί πολίτες αλλά όσοι ασκούσαν την περίοδο 2010 – 2012 εκτελεστική ή νομοθετική εξουσία αλλά και πρόσωπα που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία 10 έτη. Και φυσικά εννοούν πολιτικούς, γενικούς γραμματείς υπουργείων, προέδρους και διοικητές οργανισμών, δημάρχους, νομάρχες κ.ά. Εξαιρούνται ωστόσο όσοι έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό για λόγους υγείας ή για λόγους εκπαίδευσης των παιδιών τους.

«Είναι γνωστό ότι για να ανακτηθεί πλήρως η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας και να ενδυναμωθεί η συνδετική σχέση εμπιστοσύνης Πολιτείας και Πολιτών επιβάλλεται να πειστούν όλοι οι Έλληνες ότι όσοι χειρίστηκαν στο παρελθόν το δημόσιο χρήμα το έκαναν με όρους διαφάνειας, διαχειριστικής αποτελεσματικότητας και αίσθηση πατριωτικής συνείδησης.

Είναι αυτονόητο ότι όσοι δεν ακολούθησαν το παραπάνω τρίπτυχο είναι ακατάλληλοι για δημόσια αξιώματα και ελεγκτέοι από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Οι δε αποδεδειγμένα παρανομήσαντες πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά και αυστηρά» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ερώτηση τους προς τον Γιάννη Στουρνάρα.

Την ερώτηση υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Χρήστος Δήμας, Πύρρος Δήμας, Αννα Καραμανλή, Κώστας Τασούλας, Γιάννης Μιχελάκης, Γιώργος Κοντογιάννης, Σοφία Βούλτεψη, Μιχάλης Ταμήλος, Αντώνης Μπέζας, Ιορδάνης Τζαμτζής, Βασίλης Οικονόμου κ.α..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Financial Times:”Κούρεμα στους Έλληνες καταθέτες ισοδυναμεί με αυτοπυροβολισμό”

Βρέθηκε ο υπάλληλος που κράτησε στα χέρια του το πρωτότυπο CD – “Πήρα μόνο εντολή να αντιγράψω τους 20 μεγαλύτερους καταθέτες”

Νέες λίστες με 4.500 καταθέτες σε Λουξεμβούργο και Λίχτενσταϊν

Στα δίχτυα της εφορίας 17.000 καταθέτες του εξωτερικού

Στοιχεία για Ελληνες καταθέτες στην HSBC ζήτησε το ΥΠΟΙΚ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε