Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Διαμαντοπούλου: «Περιμένουμε και από την Εκκλησία να προσφέρει»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την πρώτη της συνεδρίαση έκανε την Παρασκευή η Επιτροπή Διάλογου Εκκλησίας-κράτους και η υπουργός Παιδείας δεν έκρυψε ότι περιμένει και από τους ιερείς να βοηθήσουν στην προσπάθεια να βρει η χώρα από την κρίση.

«Όλοι οι φορείς, βεβαίως και η Εκκλησία, είναι έτοιμοι να προσφέρουν στον ελληνικό λαό αυτή τη δύσκολη στιγμή. Αυτό περιμένουμε από την Εκκλησία», επεσήμανε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων μετά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής.

«Το πνεύμα της συνεδρίασης ήταν μέσα στο πνεύμα των καιρών», τόνισε η κα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας πως η συνάντηση με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας έγινε σε καλό κλίμα. «Συμφωνήσαμε ότι υπάρχει θετικό πνεύμα. Αυτή την εποχή έχει σημασία τι προσφέρεις εσύ στην πατρίδα σου και όχι τι προσφέρει η πατρίδα σου σε σένα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την υπουργό, στο τραπέζι του διάλογου ανάμεσα στο κράτος και την Εκκλησία βρίσκονται πολλά θέματα, από την εκκλησιαστική εκπαίδευση έως τα ζητήματα της δέσμευσης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Η Επιτροπή Διαλόγου δημιουργήθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν, στις αρχές Μαΐου, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε