Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Διαμαντοπούλου:”Υβρις προς την Δημοκρατία η αλλαγή του νόμου για ΑΕΙ και ΤΕΙ”

Διαμαντοπούλου:”Υβρις προς την Δημοκρατία η αλλαγή του νόμου για ΑΕΙ και ΤΕΙ”

Εντονη ήταν η αντίδραση της πρώην υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είχε ψηφιστεί από τα 4/5 της Βουλής, αριθμός ρεκόρ για ψηφισθέν νομοσχέδιο.

Η κ. Διαμαντοπούλου αμφισβητεί ότι υπάρχει συμφωνία, επ’ αυτού των τριών πολιτικών αρχηγών, κάνοντας λόγο για «προβαλλόμενη ως συμφωνία των τριών αρχηγών». Και σε δήλωση που ανήρτησε στην προσωπική ιστοσελίδα της, κάνει λόγο για προσπάθεια αλλαγής ενός νόμου «επειδή αρνούνται να τον εφαρμόσουν βίαιες μειοψηφίες και δημόσιοι λειτουργοί, που υπηρετούν δικές τους σκοπιμότητες», χαρακτηρίζοντας «ύβρι προς τη Δημοκρατία» την όλη εξέλιξη.

Αναφερόμενη στις σχετικές κυβερνητικές προτάσεις, η πρώην υπουργός κάνει λόγο για «συμβιβασμό με τις συντεχνίες και παρωχημένες (δήθεν προοδευτικές) κομματικές δυνάμεις που διαχρονικά ευθύνονται για τις παθογένειες των ΑΕΙ», αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς κατά της ΔΗΜΑΡ.

Τονίζει επίσης ότι με τις επιχειρούμενες αλλαγές «αρχίζει το ξήλωμα μιας από τις ελάχιστες μεταρρυθμίσεις που δεν επιβλήθηκε από το μνημόνιο ούτε από την τρόικα».

Η κ. Διαμαντοπούλου υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας, στην Ευρώπη και προσθέτει πως από τη στιγμή που ένας νόμος ψηφίζεται από 240 βουλευτές και ύστερα από λίγους μήνες αλλάζει δημιουργεί «συνειδησιακό πρόβλημα στους βουλευτές» και παράλληλα απαξιώνει και την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Η ίδια εκτιμά ότι «η τύχη αυτής της μεταρρύθμισης θα λειτουργήσει ως βαρόμετρο όχι μόνο για το μέλλον της κυβέρνησης αλλά και της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ΠΑΣΟΚ θα συναινέσει σε αλλαγές στο “νόμο Διαμαντοπούλου” για τα ΑΕΙ

 

Διαμαντοπούλου: Μεγάλο στοίχημα τώρα, η εφαρμογή του νόμου

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε