Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Διαψεύδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σενάρια για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα οποία διαψεύδει ο Η. Μόσιαλος, ο πρωθυπουργός φέρεται να σχεδιάζει Συμβούλιο Αρχηγών με συμμετοχή: Μητσοτάκη, Σημίτη και Καραμανλή. Η βασιμότητα του σεναρίου και οι προσπάθειες για τη δημιουργία κλίματος.

Διαψέδει τα σενάρια για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

«Τα διακινούμενα από μερίδα του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, δήθεν σενάρια που αναφέρονται στον Πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου και σε επικείμενες πρωτοβουλίες του, ακόμη κι αν είναι προϊόντα φαντασίας, είναι απαράδεκτα και ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια” αναφέρει στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: “Είναι φανερό ότι, την ώρα που ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση δίνουν μαζί με τον Ελληνικό λαό έναν μεγάλο αγώνα για τη σωτηρία της χώρας, με όλες αυτές τις δήθεν πληροφορίες, όσο κι αν επιχειρείται, δεν πλήττονται οι προσπάθειες του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, αλλά υπονομεύεται η πολιτική σταθερότητα, η ομαλή πορεία της χώρας και απειλείται το εθνικό και δημόσιο συμφέρον. Αυτή την ώρα της μεγάλης μάχης οφείλουν όλοι να συστρατευθούν στην προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας” καταλήγει η ανακοίνωση.

Πάντως δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για πρωτοβουλίες Παπανδρέου, αγνώστου ακόμα περιεχομένου, είτε πριν είτε μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Αξιόπιστες πηγές αποκαλύπτουν στο Newsit οτι μόνο τυχαία δεν είναι η στιγμή που έρχονται στο φως τέτοια σενάρια. Και τα ερωτήματα μεγαλώνουν καθώς τέτοιες συζητήσεις προσφέρουν μόνο ευκαιρία για ”απόδραση” μπροστά στα δύσκολα που έρχονται, με το φάντασμα της χρεοκοπίας να πλανάται.  

Υψηλόβαθμοι παράγοντες της πολιτικής μας ζωής αναρωτιούνται με νόημα που αποσκοπούν τέτοια σενάρια και ποιούς εξυπηρετούν, ιδίως αυτή τη στιγμή που προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι μόνο μία, η οικονομική σωτηρία της χώρας και όχι η ”πάσα” ευθυνών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας του Σαββάτου, ο κ. Παπανδρέου εξετάζει δύο επιλογές. Η μία είναι να προκηρυχθούν εκλογές που θα ήταν καταστροφικές στην φάση που διανύει η χώρα.

Η δεύτερη είναι μία κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μία εθνική πλειοψηφία που μπορεί να συγκροτηθεί από την παρούσα Βουλή, από την οποία θα ζητηθεί η αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την Ημερησία, ο πρωθυπουργός εξετάζει την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών με την συμμετοχή και των πρώην πρωθυπουργών κ.κ. Μητσοτάκη, Σημίτη και Καραμανλή.

Στη συνάντηση αυτή θα δηλώσει έτοιμος να εξαιρέσει τον εαυτό του από την πρωθυπουργία για να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, θέτοντας προ των ευθυνών του το σύνολο του πολιτικού κόσμου – ειδικά την αξιωματική αντιπολίτευση που έχει δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο με τους δανειστές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μία τέτοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να εκδηλωθεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 17 με 18 Οκτωβρίου αλλά και πριν από αυτή ώστε η χώρα να φανεί αποφασιστική και με ενιαία φωνή στην δύσκολη διαπραγμάτευση.

Ως προς τα αγκάθια αυτής της ιδέας που φέρεται να έχει ο πρωθυπουργός, το βασικό είναι οι καθόλου ευνοικές αντιδράσεις από μέλη του υπουργικού συμβουλίου, που θα δουν την καρέκλα τους στον… αέρα.

Παράλληλα η Ημερησία αναφέρει ότι κυβερνητικοί παράγοντες “φλερτάρουν” με την ιδέα δημιουργίας τετελεσμένων, “δουλεύοντας” την ιδέα ενός δημοψηφίσματος. Ωστόσο, λέει το ρεπορτάζ, κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχτεί μπούμερανγκ για την χώρα, από την οποία κερδισμένοι θα είναι όσοι αρνούνται να λάβουν τις δυσάρεστες αποφάσεις.

Ένα δημοψήφισμα με δημοσιονομικό περιεχόμενο και αρνητική απάντηση από τον ελληνικό λαό “ανοίγει την πόρτα” σε εκλογές και μάλιστα φέρνοντας “μπροστά” τις πολιτικές δυνάμεις που πρεσβεύουν το “όχι”, δηλαδή την ΝΔ ή ακόμη και μία κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ με ΛΑΟΣ.

Αυτό θα άνοιγε τους “ασκούς του Αιόλου” όμως εκ μέρους των δανειστών, καθώς ορισμένοι εκ των εταίρων μας εμφανίζονται ήδη έτοιμοι να μας αφήσουν να πέσουμε.

Αντιδράσεις

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ…Θυμίζουμε ότι εμείς την πρόταση αυτή την περιφέρουμε περισσότερο από έναν χρόνο. Αν είχε γίνει δεκτή, θα είχαν περισωθεί πάρα πολλά πράγματα…» αναφέρει το ΛΑΟΣ δια του εκπροσώπου του κ. Αϊβαλιώτη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε