Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Διάβημα διαμαρτυρίας στην Αυστρία για τη Διάσκεψη των Δυτικών Βαλκανίων

Διάβημα διαμαρτυρίας στην Αυστρία για τη Διάσκεψη των Δυτικών Βαλκανίων

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο πολιτικός διευθυντής του υπουργείου, πρέσβης Πέτρος Μαυροειδής, επέδωσε, τη Δευτέρα (22.02.2016) στην πρέσβη της Αυστρίας, κυρία Andrea Ikić-Böhm διάβημα διαμαρτυρίας για την απόφαση της Βιέννης να φιλοξενήσει τη Διάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Κατόπιν οδηγιών του Νίκου Κοτζιά, ο κ. Μαυροειδής τόνισε, μεταξύ άλλων, στην πρέσβη της Αυστρίας ότι, με τη μονομερή και καθόλου φιλική προς τη χώρα μας ενέργεια αυτή επιχειρείται να ληφθούν, εν τη απουσία της Ελλάδας, αποφάσεις που αφορούν άμεσα την Ελλάδα και τα ελληνικά σύνορα.

Ανέφερε, επίσης, ότι προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η πρωτοβουλία αυτή ανακοινώθηκε λίγες μόνο ώρες μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίo εξέτασε διεξοδικά το ζήτημα του προσφυγικού, υιοθετώντας και σχετικά συμπεράσματα.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, η οποία επωμίζεται ένα δυσανάλογο βάρος μιας προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης που προκλήθηκε από ενέργειες άλλων, θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται τις αρχές, τις αξίες, το όραμα και το όνομα της Ενωμένης Ευρώπης και θα αντικρούσει όλους αυτούς που υπονομεύουν στην πράξη τη συνοχή και το όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αντίστοιχο διάβημα διαμαρτυρίας επιδόθηκε και από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Βιέννη προς το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε