Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 7 Αθήνα Αναλυτικά

Δικαστές του ΣτΕ κατά του Προέδρου του Νικόλαου Σακελλαρίου!

Δικαστές του ΣτΕ κατά του Προέδρου του Νικόλαου Σακελλαρίου!
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 30.11.2016 | 14:07
Πρώτη δημοσίευση: 30.11.2016 | 14:07

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας προκάλεσε η αποστροφή του χαιρετισμού του Προέδρου του ΣτΕ, Νικόλαου Σακελλαρίου κατά την ετήσια συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος σχετικά με τις αποφάσεις του δικαστηρίου για το Μνημόνιο και το PSI.

Ο Πρόεδρος του ΣτΕ άφησε αιχμές για τις παλαιότερες αποφάσεις του ΣτΕ για το μνημόνιο και το PSI. "Ας δούμε τις αποφάσεις για τα Μνημόνια και το PSΙ. Δεν έχουν παρά να ανοίξουν αυτές οι αποφάσεις και να δούμε τη στάση των δικαστών μέσα από τις αποφάσεις αυτές και πως επηρεάζουν την υπηρεσιακή τους εξέλιξη. Δεν μας ενδιαφέρουν εμάς αν θα γίνουμε αντιπρόεδροι ή πρόεδροι. Προσωπικά δεν αισθάνομαι και δεν θα υπάρξω υπηρέτης κανενός" τόνισε ο κ. Σακελλαρίου την Κυριακή στο πλαίσιο της συνέλευσης.

Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σημερινή της εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣτΕ και την πλήρη αποδοκιμασία της για κάθε προσπαθείς υποβάθμισης του κύρους του Δικαστηρίου.

Αναλυτικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της:

"Πρόσφατα έλαβαν χώρα αναφορές στον Τύπο, οι οποίες άφησαν υπόνοιες για τις συνθήκες, υπό τις οποίες ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης (σχετικές με τη συμφωνία ή μη των μνημονίων και του PSI προς το Σύνταγμα, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ΕΣΔΑ). Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και την πλήρη αποδοκιμασία της σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του κύρους του Δικαστηρίου και των λειτουργών του, κάμψης του φρονήματός τους, σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής τους και, κατά συνέπεια, υπονόμευσης της εμπιστοσύνης των πολιτών στο θεσμό. Άλλωστε, οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν από δικαστικούς σχηματισμούς διευρυμένης σύνθεσης (με συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Αντιπροέδρων και των Συμβούλων) και οι σχετικές κρίσεις επιβεβαιώθηκαν, ως προς τη νομική τους ορθότητα, τόσο από τα Δικαστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (απόφαση της 7ης Οκτωβρίου 2015, Τ-79/2013, Accortini κατά ΕΚΤ και απόφαση της 11 Ιουνίου 2015, C-226, 245, 247 και 578/2013 Fahnenbrock κλπ. κατά Ελλάδας) όσο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (απόφαση Μαματάς κλπ. κατά Ελλάδας της 21.7.2016, απόφαση Ι.Κ. κατά Ελλάδας και ΑΔΕΔΥ κατά Ελλάδας της 31.8.2012)".

 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Ποτέ την Κυριακή λέει... το ΣτΕ! Αντισυνταγματική η λειτουργία καταστημάτων! Ποτέ την Κυριακή λέει... το ΣτΕ! Αντισυνταγματική η λειτουργία καταστημάτων!
  2. Πρόεδρος ΕΣΡ: Η απόφαση του ΣτΕ θα ενταχθεί στους ισχύοντες κανόνες Πρόεδρος ΕΣΡ: Η απόφαση του ΣτΕ θα ενταχθεί στους ισχύοντες κανόνες
  3. Λ. Κρέτσος: Όταν ένα Μέσο δεν είναι βιώσιμο, δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητο Λ. Κρέτσος: Όταν ένα Μέσο δεν είναι βιώσιμο, δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητο
  4. Τηλεοπτικές άδειες:  Μαλλιά - κουβάρια  Παππάς - ΝΔ Τηλεοπτικές άδειες: "Μαλλιά - κουβάρια" Παππάς - ΝΔ
  5. Επίσημα άκυρος ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες - Πως ψήφισε το ΣτΕ Επίσημα άκυρος ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες - Πως ψήφισε το ΣτΕ
  6. Τηλεοπτικές άδειες - Νέα Δημοκρατία:  Ξεκάθαρη ήττα της Κυβέρνησης Τηλεοπτικές άδειες - Νέα Δημοκρατία: "Ξεκάθαρη ήττα της Κυβέρνησης"
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook