Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Δήλωση Παπανδρέου για τα επεισόδια και τις αποδοκιμασίες

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη από περισσότερη δημοκρατία και όχι από δήθεν υπερασπιστές τους.

“Σήμερα έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τις αρχές και τις αξίες μας απέναντι στα φαινόμενα βίας, από όπου και αν αυτά προέρχονται”, τόνισε με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη από περισσότερη δημοκρατία και όχι από δήθεν υπερασπιστές τους, που καταφεύγουν στη βία και υπογράμμισε ότι όλοι οι δημοκράτες πολίτες “είμαστε πάντα απέναντι σε πρακτικές “αντιδιαδηλώσεων”, τύπου καρφίτσας”, όπου και αν αυτές εκδηλώνονται, είτε στην κοινωνία, είτε στον πολιτισμό είτε στην πολιτική.

“Οι δήθεν προστάτες, από όπου και αν προέρχονται, δεν μπορούν να αναστείλουν την καθημερινή δράση”, τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η ελεύθερη έκφραση είναι ακρογωνιαίος λίθος του δημοκρατικού πολιτεύματος και ένδειξη σεβασμού της ανθρώπινης υπόστασης, “ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή τη διαφωνία, την αποδοχή ή την απόρριψη”.

Σε αυτό το πλαίσιο υποστήριξε ότι “τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την με λόγους ή πράξεις παρεμπόδιση της ελεύθερης έκφρασης και της κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής δράσης” και πως κάθε τέτοια ενέργεια “αναδεικνύει μια φασίζουσα νοοτροπία των εμπνευστών της και όποιο επιχείρημα χρησιμοποιείται για την αιτιολόγηση τέτοιων πράξεων, αποτελεί μόνο πρόφαση για συγκάλυψη αυτής της αντίληψης”.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι κάθε τέτοια ενέργεια καλλιεργεί τη βία και στρέφεται εναντίον της κοινωνίας και πέρα από την καταδίκη της από τον κάθε δημοκράτη πολίτη, “ιδιαιτέρως οφείλει να την καταδικάζει κάθε κοινωνικός και πολιτικός φορέας”.

“Οι προοδευτικές δυνάμεις, πολύ περισσότερο, δεν έχουν οποιαδήποτε ιδεολογική και πολιτική σχέση με τη βία”, ανέφερε.

Ο κ. Παπανδρέου, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το ΠΑΣΟΚ ενέταξε την ελεύθερη έκφραση στο ιδρυτικό του τετράπτυχο, κατοχυρώνοντας έμπρακτα τις δημοκρατικές διαδικασίες στη λειτουργία και την πολιτική του δράση και ότι αυτό “αποτελεί βασική και αδιαπραγμάτευτη αρχή μας, στοιχείο της φυσιογνωμίας του Κινήματός μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οκτώ οι συλλήψεις στη Ρόδο για τα επεισόδια στην παρέλαση – Οι δύο είναι ανήλικοι!

Η απάντηση του Γ.Νταλάρα για τα γιαούρτια στο Ίλιον

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε