Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Δημητρακόπουλος για τη λίστα: “Λανθασμένη η άποψη Διώτη ότι είναι παράνομη”

Δημητρακόπουλος για τη λίστα: “Λανθασμένη η άποψη Διώτη ότι είναι παράνομη”

Ο γνωστός δικηγόρος κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου “ΣΚΑΙ στις 7” εξηγεί πώς έπρεπε να γίνει χρήση της περιβόητης λίστας.

Σλυμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, τίθεται θέμα λάθος διαχείρισης της λίστας από τον κ. Διώτη που ήταν επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Ο ίδιος υποστηρίζει χαρακτηριστικά, πως ο κ. Διώτης δεν έπρεπε να σταθεί στο γεγονός αν η λίστα ήταν νόμιμη ή προϊόν υποκλοπής αλλά αντιθέτως έπρεπε να χρησιμοποιήσει τη λίστα ως αφετηρία για να γίνει περαιτέρω έλεγχος και να το ΣΔΟΕ να βρει αν όντως υπήρξε φοροδιαφυγή ή τα χρήματα ήταν νόμιμα.

Ο κ. Δημητρακόπουλος τονίζει ότι αυτός είναι ο ενδεειγμένος ρόπος που λειτουργεί το ΣΔΟΕ. Ως παράδειγμα, αναφέρει το ενδεχόμενο ένας λογιστής μιας εταιρείας, έχοντας κάποια στοιχεία στα χέρια του να τα μεταφέρει στο ΣΔΟΕ. Σε αυτήν την περίπτωση το ΣΔΟΕ δε θα έλεγχε αν τα στοιχεία περιήλθαν νομίμως στην κατοχή του ή αν είναι προϊόντα υποκλοπής. Αντιθέτως θα ερευνούσε την υπόθεση.

Τέλος, ο κ. Δημητρακόπουλος τονίζει πως σαφώς η λίστα αν ήταν προϊόν υποκλοπής δε θα μπορούσε να σταθεί στο δικαστήριο, θα έπρεπε όμως το ΣΔΟΕ έχοντας στα χέρια του τη λίστα να την αξιοποιήσει προκειμένου να ελέγξει αν τα στοιχεία της λίστας ευσταθούν ή όχι.

Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρίζει συθέμελα το ΠΑΣΟΚ για τις αποκαλύψεις με τη λίστα Λαγκάρντ – Βενιζέλος: “Το usb το είχε η γραμματέας μου στο γραφείο ως αντικείμενο”

Εκθέτει ο Καπελέρης στην Βουλή τον Παπακωνσταντίνου: Μου δόθηκαν κάποια ονόματα αλλά επιλεκτικά!

 

Γ.Ραγκούσης: Καταγγέλω τον Βενιζέλο και αποχωρώ από το ΠΑΣΟΚ

Λίστα Λαγκάρντ: Νόμιμη η αξιοποίησή της, σύμφωνα με ανώτατες εισαγγελικές πηγές

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε