Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Δημήτρης Καμμένος στο newsit.gr: «Δεν είμαι άνθρωπος με ανασφάλειες»

Δημήτρης Καμμένος στο newsit.gr: «Δεν είμαι άνθρωπος με ανασφάλειες»

Για την πιο σύντομη αποπομπή υπουργού στη νεότερη ιστορία μίλησε στο newsit.gr, ο για λίγες ώρες υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Καμμένος.

«Έχω κάνει δημόσια δήλωση και εμμένω σε αυτήν. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Πρέπει να αφήσουμε την κυβέρνηση να κυβερνήσει και να μην ασχολούμαστε τώρα μαζί μου. Αυτό. Εχω κάνει δυο δηλώσεις και εξηγώ δημόσια. Για το αν ηταν άδικη αποφαση να τον παραιτήσουν είπε: «Δεν θα σχολιάσω καθόλου. Είναι προνόμιο του πρωθυπουργού ο οποίος με τίμησε  για να βοηθήσω την πατριδα με τις γνώσεις μου και δικιά μου ευθύνη ήταν να παραιτηθώ για να βοηθήσω τον πρωθυπουργό να κάνει το έργο του και αυτή την κυβέρνηση. Τόσο απλά. Δεν είμαι άνθρωπος με ανασφάλειες», δήλωσε στο Newsit ο εξαναγκασθείς σε παραίτηση υπουργός μεταφορών Δημήτρης Καμμένος μετα τον σάλο που ξέσπασε με τα tweets που έκανε.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΜΕΝΟ

Ο Δημήτρης Καμμένος θα μείνει στην ιστορία της πολιτικής ζωής της χώρας ως ο υπουργός των 12 ωρών. Το πρωί ορκίστηκε, το βράδυ παραιτήθηκε! Μόνο που το θέμα παραμένει στην… επικαιρότητα και απασχολεί τις πρώτες ώρες της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Όλα έγιναν εξαιτίας αναρτήσεων του πρώην υπουργού Υποδομών στο twitter. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η κυβέρνηση το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (21.09.2015) ο ΣΥΡΙΖΑ άρχιζε να “βράζει”, ενώ στα social media άρχισαν να εμφανίζονται και παλιότερες αναρτήσεις του κ. Καμμένου, τις οποίες ο ίδιος αρνείται πως έχει κάνει.
Σχόλια ομοβοφικά, σχόλια ρατσιστικά, μια φωτογραφία από το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, σχόλια που έβριζαν τον Αλέξη Τσίπρα.

Η ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε από τον Δημήτρη Παπαδημούλη αλλά και από τη Βασιλική Κατριβάνου, της κίνησης των 53. Ο κλοιός είχε αρχίσει να σφίγγει και ήταν τέτοιο το κλίμα που ο πρωθυπουργός, από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν για τη Σύνοδο Κορυφής, κάλεσε τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο και του ζήτησε, ουσιαστικά, την παραίτηση του συνεπώνυμού του υπουργού.

“Δημιουργήθηκε ένα θέμα από απαράδεκτα και ρατσιστικά tweet, τα οποία ο ίδιος τα αρνείται. Κάλεσε τον Σφακιανάκη (σ.σ. Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος). Μέχρι τότε διευκόλυνε με την παραίτησή του το έργο της κυβέρνησης”, είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (24.09.2015) στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.  Παλιότερα, είχε δημιουργηθεί και επεισόδιο ανάμεσα στην κα Χρυσοβελώνη και τον Δ. Καμμένο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο Δημήτρης Καμμένος υποστηρίζει πως τον λογαριασμό όπου ανέβαιναν τα tweets δεν διαχειριζόταν μόνο εκείνος αλλά άλλα 20 άτομα.
“Όταν ήρθε η ώρα να δώσει εξηγήσεις, η απάντηση ήταν ότι δεν ήταν δικά μου, είναι άλλων. Τότε δεν είχε δημιουργηθεί θέμα ούτε είχα δει εγώ τέτοια tweets ρατσισμού και αντισημιτισμού. Δεν θα είχα αφήσει να μπει στη Βουλή. Αλλά δεν μπορώ να τον καταδικάσω”, πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επεσήμανε ότι το θέμα Καμμένου δεν πρόκειται να σταματήσει την κυβέρνηση ούτε θα κολλήσει σε θέματα που θα τη γυρίσουν πίσω. “Δεν μπορεί να μένει καμία σκιά, κυρίως σε θέματα ηθικής τάξεως”.  Ο Πάνος Καμμένος ήταν εκείνος που μέσω twitter είχε ουσιαστικά παραιτήσει τον υπουργό που ο ίδιος πρότεινε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε