Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Δημοσιογράφος της Deutsche Welle καλεί τον Αβραμόπουλο να παραιτηθεί! (VIDEO)

Δημοσιογράφος της Deutsche Welle καλεί τον Αβραμόπουλο να παραιτηθεί! (VIDEO)

Να υποβάλει την παραίτησή του ζήτησε από τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Τιμ Σεμπάστιαν, δημοσιογράφος της Deutsche Welle. «Μήπως πρέπει να παραιτηθείτε;» ρώτησε τον Έλληνα επίτροπο, κατηγορώντας την Κομισιόν πως δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για την προσφυγική τραγωδία.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Conflict Zone με τον Τιμ Σεμπάστιαν να είναι επιθετικός από την πρώτη στιγμή της συνέντευξης με τον επίτροπο Μετανάστευσης. Ήταν μια συνέντευξη γεμάτη “καρφιά”, με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ως έμπειρος διπλωμάτης, να καταφέρει να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

Τον κατηγόρησε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση και κυρίως το γεγονός πως παρά τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, η διαδικασία της μετεγκατάστασης δεν έχει προχωρήσει και μόλις λίγοι περισσότεροι από 400 πρόσφυγες έχουν μετεγκαταστεθεί σε χώρες της Ε.Ε.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στάθηκε στην αδυναμία ή καλύτερα στην απροθυμία των κρατών – μελών να ανταποκριθούν στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με τον δημοσιογράφο να απαντά πως τα κράτη «ακούν» τους πολίτες τους που αντιδρούν και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να του απαντά πως οι κυβερνήσεις έχουν εκλεγεί από το λαό για να ηγηθούν και όχι να ακούν μικρές ομάδες που αντιδρούν στην μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών.

Ο Τιμ Σεμπάστιαν, παρουσιαστής της εκπομπής «Conflict Zone» ζήτησε ευθέως από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να υποβάλει παραίτηση, λέγοντας του ότι ευθύνεται για τους πρόσφυγες που χάνονται στα νερά του Αιγαίου.

«Αυτή η τεράστια εγκληματική επιχείρηση έχει γιγαντωθεί υπό την ηγεσία σας (σ.σ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής). Δεν πρέπει να παραιτηθείτε Επίτροπε;» λέει (σ.σ. στο 15:30 του video) στον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Τιμ Σεμπάστιαν λίγο αφού τον έχει ρωτήσει αναφορικά με τα στοιχεία πως 10.000 ασυνόδευτα παιδιά έχουν χαθεί και υπάρχουν φόβοι πως έχουν «πέσει» στα χέρια κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων.

«Να παραιτηθώ ή να αγωνιστώ για αυτό;», του απαντά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Αγωνιστήκατε. Ίσως είναι ώρα να αγωνιστεί κάποιος άλλος» συνεχίζει ο δημοσιογράφος και ο Επίτροπος Μετανάστευσης συνεχίζει: «Συμβουλεύετε λοιπόν, αυτόν που αγωνίζεται να υποκύψει στις πιέσεις των εγκληματιών. Αυτό μου λέτε τώρα». Και κατέληξε: «Βλέπετε μόνο τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Δεν βλέπετε την άλλη πλευρά».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε