Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ

Δημοσκόπηση: Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ

Έρευνα της εταιρίας Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών δείχνει πως οι πολίτες είναι δύσπιστοι ως προς την έξοδο από τα Μνημόνια και την… έξοδο στις αγορές, ενώ δηλώνουν σε ποσοστό 67% πως η συμφωνία στο Eurogroup για την αξιολόγηση και το χρέος δεν είναι καλή.

Όλα αυτά ανοίγουν τη διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την έρευνα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 36% (από 30% τον Μάιο), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στάσιμος στο 20%.

Τρίτο κόμμα είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 14% (από 11%), ακολουθούν το ΚΚΕ με 13% (από 9%), το Ποτάμι με 9% (από 7%), η Χρυσή Αυγή στο 9% (όσο ήταν και το προηγούμενο ποσοστό της), η Ένωση Κεντρώων με 8% (αμετάβλητο), η Λαϊκή Ενότητα με 4% (από 2%), η Πλεύση Ελευθερίας με 4% (αμετάβλητο), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2% (από 5%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 6% (από 5%).

Στο ερώτημα «Πως κρίνετε τη συμφωνία στο Eurogroup σχετικά με την αξιολόγηση και το χρέος;», το 67% των ερωτηθέντων απαντά “Μάλλον κακή” σε ποσοστό 20% και “Κακή” σε ποσοστό 47%. 19% θεωρεί τη συμφωνία “Καλή“, “Μάλλον Καλή“, ενώ 14% δεν εκφράζει άποψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι “κακή” και “μάλλον κακή” χαρακτηρίζει τη συμφωνία και στο 55% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και μόλις το 30% τη θεωρεί “καλή” και “μάλλον καλή“.

Το 35% των ερωτηθέντων απαντά “απογοήτευση” στην ερώτηση “τι σας προκαλεί κυρίως η συμφωνία αυτή;“, το 16% απαντά “αδιαφορία“, το 15% “άγχος“, στο 12% “θυμό“, το 10% “ανακούφιση“, το 4% “αισιοδοξία“, 1% “ενθουσιασμό“.

Επίσης, το 58% θεωρεί ότι η κυβέρνηση στο Eurogroup “πέρασε κάτω από τον πήχη που η ίδια είχε θέσει” και το 75% δεν πιστεύει ότι η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για την έξοδο από τα Μνημόνια. Το 72% διαφωνεί με το ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει στις αγορές το καλοκαίρι του 2018 χωρίς πρόβλημα. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το 52% απαντά “όχι“, το 39% απαντά “ναι” και το 9% επιλέγει το “Δεν Ξέρω / Δεν Απαντώ”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε