Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: Διψήφια η διαφορά της ΝΔ – Δεν ξέρει τι να ψηφίσει 1 στους 3 πρώην ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Μεγαλύτερη του 10% η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας σε μια ακόμα δημοσκόπηση
– Ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, δεν ξέρει να ψηφίσει σε ενδεχόμενο εκλογών
– Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ, μόλις 5η η Χρυσή Αυγή

Προβάδισμα 10,5% μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε μια ακόμα δημοσκόπηση, δείχνοντας να παγιώνει τη μεγάλη της διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια δημοσκόπηση η διαφορά στην πρόθεση ψήφου, φτάνει τις 13 μονάδες.

Στην δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr και στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, η Νέας Δημοκρατία συγκεντρώνει 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, το ΚΚΕ 9%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 7%, η Χρυσή Αυγή 6,5% και η Ένωση Κεντρώων 3%. Ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας, το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγράφει 1,5% όσο και η Λαϊκή Ενότητα. Το 6% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θα ψηφίσει «Άλλο Κόμμα».

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 23,9% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με μόλις 10,6%, ποσοστό περίπου 6 μονάδες μικρότερο από εκείνο του Μαΐου του 2012. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,9%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,2%, η Χρυσή Αυγή με 4%, η Ένωση Κεντρώων με 1,6%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,1%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 0,8%, το Ποτάμι με 0,7% και τέλος οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Λαϊκή Ενότητα με 0,6%.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε