Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Δημοσκόπηση – Εκλογές 2015: Στο όριο του στατιστικού λάθους η διαφορά στην κορυφή – Ποιοί δίνουν μάχη να μπουν στη Βουλή

Δημοσκόπηση – Εκλογές 2015: Στο όριο του στατιστικού λάθους η διαφορά στην κορυφή – Ποιοί δίνουν μάχη να μπουν στη Βουλή

– Στη δημοσκόπηση μειώνεται κατά 2% το ποσοστό των αναποφάσιστων σε αυτές τις εκλογές
– Και σε αυτό το γκάλοπ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν εισέρχονται στη Βουλή
– Μεγάλη μάχη φαίνεται πως θα δώσει η Λαϊκή Ενότητα για να καταφέρει να εκλέξει βουλευτές
– Για το debate οι πολίτες διχάζονται αλλά προηγείται μόλις με 0,5% ο Β. Μεϊμαράκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα

Μόλις 4 ημέρες πριν από τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου, η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ, δείχνει πως το πολιτικό τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει και πως πρόκειται για μία αμφίρροπη αναμέτρηση.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 30% και ακολουθεί με ελάχιστη διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 29,5%. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κορυφή συγκεντρώνοντας ποσοστό 288,5%, ενώ η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν στο 27,5%, που σημαίνει ότι στη νέα δημοσκόπηση αλλάζει η κορυφή. Επίσης φαίνεται πως και τα δύο κόμματα αυξάνουν τα ποσοστά τους.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή που χάνει ποσοστό και φτάνει στο 6,5%, ενώ ακολουθεί σε μικρή απόσταση το ΚΚΕ που συγκεντρώνει ποσοστό 5,5%. Μάχη σε αυτές τις θέσεις δίνει και το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει το 5%, ενώ και το Ποτάμι συγκεντρώνει το ίδιο ποσοστό.

Αυξημένα ποσοστά δείχνει να έχει η Ένωση Κεντρώων που φτάνει στο 4%, ενώ οριακά τα πράγματα είναι για την Λαϊκή Ενότητα που είναι στο νήμα για να εισέλθει στη Βουλή με 3%. Και σε αυτή τη δημοσκόπηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν εισέρχονται στη Βουλή συγκεντρώνοντας ποσοστό 2,5%.

Αυτό που δείχνει πάντως ξεκάθαρα η δημοσκόπηση είναι πως όσο πλησιάζει η Κυριακή των εκλογών, το ποσοστό των αναποφάσιστων μειώνεται και φτάνει πλέον στο 6% από 8% που ήταν στην προηγούμενη έρευνα.

Το αποτέλεσμα πάντως της κάλπης θα κριθεί από το ποσοστό της αποχής και εκεί σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν φτάνει στο 28,5%, ενώ αντίστοιχα το ποσοστό για τη Νέα Δημοκρατία είναι στο 8%.

Σχετικά με το debate εκεί φαίνεται πως οι πολίτες έμειναν ανεπηρέαστοι, καθώς φαίνεται πως οριακά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κερδίζει με ποσοστό 31% τις εντυπώσεις, ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 30,5%.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε