Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: “Ναι” στην αξιολόγηση, “Όχι” στα μέτρα λένε οι Έλληνες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κλείσιμο της αξιολόγησης, χωρίς επιπλέον μέτρα μοιάζει να ζητά, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της Kapa Research που δημοσιεύει “Το Βήμα”.

Το πρόσφατο Eurogroup και οι αποφάσεις του φαίνεται πως άφησαν στους πολίτες αντιφατικά συναισθήματα. Οι πολίτες στο δίλημμα “ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ή πρόωρες εκλογές”, απαντούν με πλειοψηφία 61,5% ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ μόλις το 27% ζητά πρόωρες εκλογές.

Σε άλλη ερώτηση το 56% εμφανίζεται υπέρ της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, το 15% υπέρ της μη ολοκλήρωσης και της επαναδιαπραγμάτευσης ενός άλλου προγράμματος και το 24,5% να μην ολοκληρωθεί και η Ελλάδα να ψάξει εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης εκτός του ευρώ.

Τελείως διαφορετική είναι η εικόνα σε ό,τι έχει να κάνει με τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο πρόσφατο Eurogroup. Το 59% λέει όχι στην αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, το 64,5% στη μείωση του αφορολόγητου ορίου και το 78% στη μείωση των συντάξεων.

Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης έχει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά αποτελέσματα για τη χώρα λέει το 57,5% ενώ μόλις 23,5% μιλά για θετικά ή μάλλον θετικά, ενώ τα αποτελέσματα του Eurogroup δημιούργησαν στο 51,5% συναισθήματα θυμού ή ανησυχίας.

Τέλος, στην ερώτηση της έρευνας σχετικά με το νόμισμα, το 64,5% τάσσεται με την παραμονή της χώρας στο ευρώ και το 27% με την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, ενώ το 70% θεωρεί λίγο ως καθόλου πιθανό το Grexit μέσα στο 2017 και το 28,5% αρκετά ως πολύ πιθανό.

ΠΗΓΗ: Το Βήμα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε