Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: Σταθερά μπροστά η ΝΔ αλλά… “όχι” σε εκλογές

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)

Μια νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγες μέρες μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τη δεύτερη αξιολόγηση, η οποία φέρνει νέα μέτρα αλλά και… αντίμετρα.

Δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά δείχνει πως η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 10,6% στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και 14,8% στην εκτίμηση ψήφου, ενώ στην παράσταση νίκης το ποσοστό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτοξεύεται στο 70%.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 26,3% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 15,7% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 6%, ΚΚΕ 5,7%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 5%, Ένωση Κεντρώων 2,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,9%, Το Ποτάμι 1,7%, Λαϊκή Ενότητα 1,4% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 9%, η αποχή στο 13,8%, 1,8% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα ψηφίσει “Άλλο κόμμα” και το 5,8% επιλέγει Άκυρο ή Λευκό.

Στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 36,8%, ΣΥΡΙΖΑ 22%, Χρυσή Αυγή 8,4%, ΚΚΕ 8,1%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 7%, Ένωση Κεντρώων 4,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2,6%, Το Ποτάμι 2,4%, Λαϊκή Ενότητα 2%, Πλεύση Ελευθερίας 1,4% και “Άλλο” 2,4%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται μεν του Αλέξη Τσίπρα με 26% έναντι 13% του πρωθυπουργού, αλλά η επιλογή “Κανένας” συγκεντρώνει το 45% των απαντήσεων των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση!

Πάντως, οι πολίτες δείχνουν πως δεν θέλουν να γίνουν πρόωρες εκλογές. Στο σχετικό ερώτημα, το 61% δηλώνει κατά, το 36% υπέρ και το 3% απαντά “Δεν Ξέρω, Δεν Απαντώ”. Επίσης, το 68% θεωρεί αρνητική τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς και το 70% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ.

Οι πολίτες εμφανίζονται απογοητευμένοι τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση. Το 81% των ερωτηθέντων δηλώνει πως έχει σχηματίσει αρνητική εντύπωση από το έργο της κυβέρνησης μέχρι σήμερα και το 69% δηλώνει πως έχει αρνητική εντύπωση και για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε