Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: Στις 13 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ

Δημοσκόπηση: Στις 13 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ

Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την ψήφιση των μέτρων και των αντιμέτρων από τη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να αυξάνει τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας, η διαφορά των δυο κομμάτων είναι στις 13 μονάδες.

Η δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse έγινε για λογαριασμό του Action24. Η Νέα Δημοκρατία, στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνει 30%, έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχέση με τη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αύξησε τη διαφορά του κατά 1%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 7%, ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5% και το ΚΚΕ με 6%. Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, κάτω από το όριο της εισόδου στη Βουλή είναι Το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Υψηλό και αυτή τη φορά το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, που φτάνει το 19%

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά ανεβαίνει στο 14%, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 33%, έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ. Μεγάλη είναι η διαφορά (47%) υπέρ της ΝΔ στην παράσταση νίκης: συγκεντρώνει ποσοστό 64% έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρνητικά αξιολογούν οι πολίτες τη συμφωνία με τα μέτρα και τα αντίμετρα, σε ποσοστό 76%, έναντι 16% που την αποτιμούν θετικά.

Τέλος, καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (34%), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 19%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 43%.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε