Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

«Δώστε στον Καρατζαφέρη υπουργείο να ησυχάσουμε»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συνέχεια στην προσωπική του κόντρα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ έδωσε, από την Κρήτη, ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ επανέλαβε ότι «το λάθος, δεν το συνυπογράφω».

«Δεν είναι μόνοι τους στην κυβέρνηση. έχουν και τους «λαγούς» τους σε άλλα κόμματα και κομματίδια. Κύριε Παπανδρέου, δώστε του επιτέλους του κ. Καρατζαφέρη ένα υπουργείο να ησυχάσουμε!», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε ομιλία του από την πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο και αναφερόμενος στις σκέψεις του Γιώργου Καρατζαφέρη να αποχωρήσει ο ΛΑΟΣ από τη Βουλή, εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

«Ακούσαμε κάποιον να απειλεί σήμερα ότι αν δεν τα βρούμε θα παραιτηθεί από τη Βουλή για να προκαλέσει εκλογές. Δεν έπιασε η παγίδα της συναίνεσης, φοβούνται ή δεν αντέχουν την επαναδιαπραγμάτευση και απειλούν με εκλογές».

Επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στα μέτρα της κυβέρνησης. «Λέω όχι, και εννοώ όχι!» διεμήνυσε απερίφραστα και συνεχίζοντας μίλησε σε προσωπικό τόνο: «Έχω λόγο και τον τιμώ. Κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω και έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Ύστερα γύρισα. Δεν γύρισα για να υποχωρήσω. Γύρισα για να παλέψω. Και το λάθος δεν το συνυπογράφω…».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αδυσώπητη προπαγάνδα διαστρέβλωσης των θέσεών μας», επέμεινε στη μείωση της φορολογίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ως υπεύθυνη γιατί παρά τις θυσίες του λαού, το μνημόνιο δεν έβγαλε τη χώρα από την κρίση.

Έριξε δε το «μπαλάκι» της συναίνεσης στο… γήπεδο του πρωθυπουργού. «Ο κ. Παπανδρέου λέει γενικώς και αορίστως ότι συμφωνεί σε όλα τα άλλα που προτείναμε εκτός από το φορολογικό. Βέβαια το είπε τη μία μέρα και το ξέχασε την επομένη. Εγώ απόψε ξαναρωτώ την κυβέρνηση: συμφωνεί και με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας; Συμφωνεί και με τον συμψηφισμό οφειλών από και προς το Δημόσιο; Συμφωνεί και με την αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων; Συμφωνεί με τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων; Συμφωνεί με τον επαναπατρισμό κεφαλαίων; Συμφωνεί με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών;».

«Μιλήσαμε ιδιαίτερα για το φορολογικό, γιατί ξέραμε ότι ετοιμάζονταν να αυξήσουν τα φορολογικά βάρη. Κι αυτό θα είναι ολέθριο: δεν αντέχει άλλα βάρη η οικονομία. Δεν αντέχει αυτά που έχει υποστεί ήδη. Δεν θα αντέξει ούτε ένα ευρώ ακόμα. Προκαλούν απόγνωση στους πολίτες, διαλύουν την κοινωνία και δεν θα φέρουν έσοδα στο δημόσιο ταμείο. Θα είναι σκέτη καταστροφή», πρόσθεσε.

Επανέλαβε την πρότασή για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου προκειμένου να αλλάξουν οι όροι και να πάρει ανάσες η οικονομία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε αναφορά και στη σεναριολογία περί πρόωρων εκλογών. «Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα: αν αποφασίσουν εκλογές, καλοδεχούμενες! Να το ξέρουν όμως: εκλογές, αν θα γίνουν, θα γίνουν επειδή εκείνοι δεν μπορούν να κυβερνήσουν, επειδή εκείνοι δεν μπορούν να ψηφίσουν τα νέα μέτρα, επειδή δεν έχουν πείσει ούτε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό είναι τζούφιες οι απειλές και οι εκβιασμοί τους. Αφού δεν μπορούν να συναινέσουν μεταξύ τους, πώς είναι δυνατό να ζητούν από μας συναίνεση στο λάθος;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

‘Αγνωσται αι βουλαί Καρατζαφέρη – Θα αποσύρει ή όχι τους βουλευτές του;

“Τζεϊμς Ντιν ο Τσίπρας, η Παπαρήγα έφερε όλο το Στάλιν και ο Σαμαράς σαν το ανεκδοτο:”αει στο καλό εσυ κι ο γρύλλος σου

Οριστικό διαζύγιο Σαμαρά – Καρατζαφέρη

”Ο γάμος της χρονιάς – Μαζί Σαμαράς-Καρατζαφέρης” και η διάψευση από το ΛΑ.Ο.Σ

Στα όπλα η “γαλάζια πολυκατοικία”! Καρατζαφέρης vs Μεϊμαράκη – Kουβέντες για λαμόγια και νονούς!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε