Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δούλεψε το σχέδιο Μαξίμου - Ηπιες σήμερα οι αντιδράσεις των βουλευτών

Δούλεψε το σχέδιο Μαξίμου - Ηπιες σήμερα οι αντιδράσεις των βουλευτών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.06.2010 | 20:08
Πρώτη δημοσίευση: 22.06.2010 | 19:06

- Επιβεβαίωση του Newsit για τις αλλαγές στο Εργασιακό
- Τον στόχο της πέτυχε η τακτική του Μεγάρου Μαξίμου να φέρει και το Εργασιακό προς ψήφιση στην Βουλή
- 'Ηπιες αντιδράσεις από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - 'Ολα θα κριθούν όμως στην ψηφοφορία 

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ του Newsit για τις αλλαγές στο Εργασιακό που ανακοίνωσε σήμερα στην Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος.


Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε : 

1) Για τις απολύσεις: 

Χρόνος εργασίας:

1-5 χρόνια: προειδοποίηση 1 μήνας
5-10 χρόνια: προειδοποίηση  2 μήνες
10-15 χρόνια: προειδοποίηση 3 μήνες
15-20 χρόνια: προειδοποίηση 4 μήνες
20 χρόνια και πάνω: προειδοπόιηση 6 μήνες

2) Το επίδομα εργασίας μετατρέπεται σε επιταγή εργασίας. Θα δίνεται από τον υπάλληλο στον εργοδότη και το υπόλοιπο χρηματικό ποσό θα το καλύπτει ο εργοδότης. (θα το δίνει δηλαδή ως μισθό και ουσιαστικά θεωρείται ως επιδότηση της εργασίας).

3) Τα 590 ευρώ της μαθητείας του νεοεισερχόμενου υπαλλήλου διατηρούνται.Τα υπόλοιπα μέχρι τα 740 ευρώ θα τα δίνει ο ΟΑΕΔ μέσω κοινοτικών προγραμμάτων. 

4) Η διαιτησία πρέπει να είναι ομόφωνα αποδεκτή από όλους.

Επιασε η αλλαγή στάσης από το Μαξίμου

'Οπως μετέδωσε σήμερα το Newsit το Μέγαρο Μαξίμου έστειλε μήνυμα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

'Ετσι, με την απόφαση Παπανδρέου να ενσωματωθεί το εργασιακό στο Ασφαλιστικό και κατά συνέπεια να πάει πρός ψήφιση στην Βουλή, φαίνεται προς στιγμήν να εκτονώνεται το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αυτό φάνηκε και από την τοποθέτηση μόνο δυο βουλευτών στον Κοινοβουλευτό Τομέα Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ παρουσία το Α. Λοβέρδου.

Μιλώντας εκ μέρους της Κ.Ο. η Αικατερίνη Περλεπέ είπε οτι οι βουλευτές στηρίζουν τις αλλαγές σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά, αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά τα εργασιακά κεκτημένα.

Την επόμενη βδομάδα κατατίθεται στη Βουλή, υπό το προεδρικό διάταγμα που μετατρέπεται σε διάταξη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, όπως ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενημερώνοντας σχετικά, την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. 

Όσον αφορά στις εσωκομματικές γκρίνιες ο κ. Λοβέρδος ζήτησε να τις συνοδεύουν με προτάσεις, «αλλιώς ισχύει το «στρίβειν δια της δημαγωγίας» είπε.

Παρόλα αυτά όμως όλα θα κριθούν την ημέρα της ψηφοφορίας του Ασφαλιστικού στην Βουλή. Ο τακτικισμός από την πελυρά του Μαξίμου μπορεί να έχει αποδώσει μέχρι στιγμής, όμως οι διαφωνίες παρότι μένουν εκτός Βουλής, συνεχίζουν να εκφράζονται καθημερινά με δηλώσεις βουλευτών στα ΜΜΕ αλλά και διαρροές σε δημοσιογράφους.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Μαξίμου: Δεν πάμε σε εκλογές να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους

Οπισθεν από την κυβέρνηση για το εργασιακό

Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες για 24.251 θέσεις εργασίας ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες για 24.251 θέσεις εργασίας
  2. ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Λήγει σήμερα η προθεσμία για ενστάσεις ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Λήγει σήμερα η προθεσμία για ενστάσεις
  3. ΟΑΕΔ - Πρόγραμμα προσλήψεων: Από Δευτέρα 27 Μαρτίου οι αιτήσεις ΟΑΕΔ - Πρόγραμμα προσλήψεων: Από Δευτέρα 27 Μαρτίου οι αιτήσεις
  4. ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Αναρτήθηκαν οι πίνακες ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Αναρτήθηκαν οι πίνακες
  5. ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τους άνεργους που συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τους άνεργους που συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης
  6. ΟΑΕΔ: Διατηρούν τα επιδόματα οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης ΟΑΕΔ: Διατηρούν τα επιδόματα οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook