Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Δραγασάκης: Η αξιολόγηση καθυστερεί λόγω ΔΝΤ και δύο ευρωπαϊκών χωρών!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καταλογίζει ευθέως στο ΔΝΤ και δύο ευρωπαϊκές χώρες τις ευθύνες για τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Στο ίδιο πλαίσιο ασκεί δριμεία κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ ότι γνώριζε για την “καθυστέρηση” και “επιχείρησε να τα εκμεταλλευτεί για να προκαλέσει πρόωρες εκλογές”.

Ο Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο “Έθνος της Κυριακής” τονίζει ότι ο στόχος για συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων μέχρι την 20η Μαρτίου είναι εφικτός και για την επίτευξη του εργάζονται η κυβέρνηση και η διαπραγματευτική ομάδα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σημειώνει ότι η αξιολόγηση θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί στις 5 Δεκεμβρίου και κατηγορεί ευθέως το ΔΝΤ και δύο μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες: “Από τη μια πλευρά ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες απαίτησαν εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα -3,5% για 10 χρόνια- και από την άλλη πλευρά το ΔΝΤ απαίτησε νέα μέτρα λιτότητας, που πλήττουν τα πιο φτωχά στρώματα”.

“Στην ουσία”, σχολιάζει, “άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού στη διάρκεια της εξέλιξής του”. “Φωτογραφίζοντας” τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, σημείωσε ότι “είναι υποκριτικό να μιλούν κάποιοι για καθυστερήσεις χωρίς να αναφέρονται στις αιτίες που τις προκαλούν”, και σχολιάζει χαρακτηριστικά: “Σε περιόδους τόσο κρίσιμες, η χώρα δεν έχει ανάγκη από “Πόντιους Πιλάτους”, ούτε από “συμμαχίες προθύμων” που χαϊδεύουν τα αυτιά των δανειστών”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε