Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Δραγασάκης: Παράλογο να συζητάμε για 4ο Μνημόνιο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Όσοι λένε ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε ρύθμιση του χρέους, όσοι λένε ότι δεν χρειάζεται να τηρηθεί η συμφωνία για το χρέος και αντιδρούν, είναι εκείνοι που θέλουν τη χώρα δεμένη και υπό επιτροπεία”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Γιάννης Δραγασάκης όχι απλώς διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια για 4ο Μνημόνιο αλλά υπογράμμισε πως πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι περνάει από χέρι μας, για να αποτρέψουμε ακόμη και τη συζήτηση ενός τέτοιου ενδεχομένου. «Δεν αντέχει η κοινωνία, είναι παράλογο να συζητάμε για 4ο μνημόνιο, έπρεπε ήδη να είχαμε φύγει από τα μνημόνια διότι αποδείχθηκαν προβληματικές συνταγές. Δεν είναι φόβος που θα κινητοποιήσει μια κοινωνία αλλά η προσδοκία ενός καλύτερου μέλλοντος. Η Ευρώπη δεν μπορεί να ενοποιηθεί με τον φόβο», είπε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και στην κρίσιμη αυριανή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, σημειώνοντας ότι όσες πολιτικές δυνάμεις δεν συμπράξουν για τη συγκρότηση του ΕΣΡ θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το θεσμικό κενό το οποίο θα υπάρξει, ενώ απαντώντας για τις αντιδράσεις των κομμάτων αναφορικά με την πρόταση για τον Βύρωνα πολύδωρα, τόνισε ότι στον βαθμό που η πρόταση του κ. Πολύδωρα και η διαθεσιμότητά του θα βοηθήσει να βρεθεί λύση, έχει καλώς, εάν ωστόσο και σ΄αυτή την περίπτωση δεν είναι δυνατό να βρεθεί λύση «τότε θα πρέπει να αναζητηθεί κάποιοα άλλη πρόταση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε