Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Δραγασάκης για Βαρουφάκη: Επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία (του)

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Με τρία tweets αντέδρασε ο Γιάννης Δραγασάκης στα όσα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που έδωσε σε ομάδα νέων δημοσιογράφων στο site «Athens Live». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Οικονομικών για μυθοπλασίες και απόπειρα να ξαναγράψει την «ιστορία (του)».

«Ο Γιάννης Βαρουφάκης συνεχίζει τις μυθοπλασίες, επιχειρώντας να ξαναγράψει την ιστορία (του)», ήταν η πρώτη αντίδραση του Γιάννη Δραγασάκη, που εν συνεχεία αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον Ντράγκι (όπου κατά τον Γιάνη Βαρουφάκη τον άδειασε), τονίζοντας πως αυτή η συνάντηση δεν έγινε ποτέ!

«Μόνες συναντήσεις με Ντράγκι στις 5/5 (Φρανκφούρτη) και 27/6 (Βρυξέλλες). Και οι δυο έγιναν με τη συμμετοχή του Ευκλείδη Τσακαλώτου», πρόσθεσε.

Η αναφορά του Γιάνη Βαρουφάκη στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης έγινε όταν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αναφέρθηκε σε μια συνάντησή του με τον Μάριο Ντράγκι όπου απείλησε με κούρεμα των παλαιών ομολόγων.

Είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης: «(…) Αν τους απειλούσαμε να μας κλείσουν τις τράπεζες να τους κουρέψουμε τα ομόλογα θα κατέρρεε όλη η στρατηγική της ΕΚΤ και ο Ντράγκι το ήξερε αυτό. Μου το είχε πει. Στην πρώτη συνάντηση που κάναμε. Ήμουν εγώ με τον Ευκλείδη και όλο το executive board από την άλλη. Και στο τέλος μου λέει πηγαίνοντάς με στην γωνία. Σε παρακαλώ πολύ μην πεις άλλη φορά γι’ αυτά τα ομόλογα. Και του λέω: “Μάριο ούτε που θα τα ξανασκεφτώ αλλά εσύ δεν θα μου κλείσεις τις τράπεζες”.

(…) Ο Δραγασάκης πήγε ένα μήνα μετά στην Φρανκφούρτη και είπε: “Μην ακούς τον Βαρουφάκη. Θα του προβάλλω εγώ βέτο”. Και τότε τελειώσαμε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε