Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Δρούτσας στο Spiegel: Ανοιχτό το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων

Δρούτσας στο Spiegel: Ανοιχτό το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων

Ανοιχτό το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας σε συνέντευξή του στο Γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι “σε καμία περίπτωση δεν το συνδέουμε με τις προσπάθειές μας για εξυγίανση των ελληνικών δημοσίων οικονομικών 

Στις πιέσεις και τις κριτικές των τελευταίων ημερών που αγγίζουν τα όρια της λοιδορίας και της κακεντρέχειας, απέδωσε επίσης την πρόσφατη ένταση στις ελληνογερμανικές σχέσεις. “Όλα αυτά προκάλεσαν εξάρσεις και παρεξηγήσεις”, τόνισε. 

Ο δημοσιογράφος, επικαλούμενος τις δηλώσεις Πάγκαλου, ρώτησε τον κ. Δρούτσα, αν υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί με τη Γερμανία εκ μέρους της Ελλάδας. Ο κ. Δρούτσας δήλωσε ότι οι δηλώσεις Πάγκαλου, δείχνουν πως “ο ελληνικός λαός πραγματικά αισθάνθηκε ενοχλημένος” προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτό δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική σχέση των δύο εθνών. 

Σε ό,τι αφορά τους ανοικτούς λογαριασμούς και με αφορμή ερώτημα του δημοσιογράφου αν “η προσπάθεια επίκλησης της γερμανικής ιστορίας αποτελεί αποπροσανατολιστικό ελιγμό”, ο υπουργός σημειώνει πως “αυτά τα ζητήματα εξακολουθούν να είναι ανοιχτά και προς συζήτηση”. Και όταν μία συζήτηση φορτίζεται συγκινησιακά σε τέτοιο βαθμό, τότε αυτά χρησιμοποιούνται αντίστοιχα, ως εργαλείο. Αλλά και οι δύο πλευρές δεν πρόκειται να επιτρέψουν να αποπροσανατολιστούν μέσα από αυτήν τη συζήτηση” σημείωσε.

Ερωτηθείς για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ο κ. Δρούτσας έκανε σαφές ότι “ουδέποτε η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε χρηματοοικονομική βοήθεια από τους εταίρους της ΕΕ, και ούτε πρόκειται να ζητήσει” και πως αυτό που η Ελλάδα περιμένει από την ΕΕ είναι να σταλεί ομόφωνα μήνυμα ότι η χώρα, με τα μέτρα που έχει λάβει, βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Πρόκειται για την αξιοπιστία μας. Χρειαζόμαστε την απόλυτη αλληλεγγύη των εταίρων μας, προκειμένου να ηρεμήσουν και πάλι οι χρηματαγορές”, κατέληξε ο κ. Δρούτσας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε