Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Δυο ώρες κατέθετε ο Τσίπρας για τα μυστικά κονδύλια

Δίωρη κατάθεση στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της διερεύνησης για υπέρβαση ποσών που διατίθενται σε μυστικά κονδύλια.

Ο κ. Μουζακίτης, διενεργεί προκαταρκτική εξέταση με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία την περίοδο 2004-2007 υπήρξε τεράστια υπέρβαση στα ποσά που διατίθενται σε διάφορα υπουργεία. Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα στον Τύπο, την επίμαχη περίοδο σημειώθηκε απόκλιση από 200% έως και πάνω από 1000%, σε σχέση με τα ποσά που είχαν προϋπολογιστεί για υπουργεία.

Ο κ. Τσίπρας, με συνεχείς παρεμβάσεις του στη Βουλή, υποστηρίζει ότι οι υπερβάσεις στα ποσά που διατίθενται σε “μυστικά κονδύλια” ξεπερνούν το 270% την περίοδο μετά το 2009. Ο κ. Τσίπρας προσκόμισε στον εισαγγελέα φάκελο με τα στοιχεία που έχει επικαλεστεί για το θέμα των υπερβάσεων στα “μυστικά κονδύλια”.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε, μεταξύ άλλων: “Οι οικονομικοί εισαγγελείς διερευνούν όλες τις καταγγελίες που εδώ και τέσσερις μήνες καταθέσαμε με ερωτήσεις μας σε αρμόδιους υπουργούς, και απάντηση δεν πήραμε, για τις υπερβολικές υπερβάσεις απόρρητων δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών, σε μια περίοδο κρίσης και μνημονίου που ο ελληνικός λαός κάνει αιματηρές θυσίες, κατά 200% και 270% το 2009 και το 2010”.

Τόνισε επίσης ότι “ο ελληνικός λαός απαιτεί να γνωρίζει πού πηγαίνει το δημόσιο χρήμα (…) Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, αρκεί να αφεθεί ελεύθερη χωρίς παρεμβάσεις, να προχωρήσει στη διερεύνηση μιας σειράς υποθέσεων. Ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, που καταρρέει, φοβάται τη διαλεύκανση αυτών των υποθέσεων. Ο λαός ζητά να σταματήσει η ατιμωρησία. Αυτοί που μας έφεραν σ’ αυτήν την κατάσταση πρέπει να πληρώσουν”.

Αναφερόμενος στους οικονομικούς εισαγγελείς και το θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά την υποβολή των παραιτήσεών τους ο κ. Τσίπρας δήλωσε τη βεβαιότητά του για “απροκάλυπτες παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο έργο τους”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε