Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δύο στρατόπεδα στη Ν.Δ. – Σαμαρικοί και Καραμανλικοί έτοιμοι για μάχη αλλά πόλεμος δεν έγινε

Σαμαρικοί και Καραμανλικοί προσήλθαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με… άγριες διαθέσεις. Έτοιμοι για πόλεμο…!

Είναι ενδεικτικό πως όταν ο πρώην Πρωθυπουργός μπήκε στην αίθουσα Γερουσίας δεν τον χειροκρότησε κανείς και η ατμόσφαιρα αμέσως ηλεκτρίστηκε ακόμη περισσότερο…!

Ο ένας περίμενε τον άλλο να κάνει την αρχή και γι’ αυτό το λόγο ο Κώστας Καραμανλής παρέμεινε το μεγαλύτερο διάστημα των τοποθετήσεων των βουλευτών στην αίθουσα, προκειμένου να «πιάσει» το κλίμα και να δει εάν μπορεί να… στραφεί κατά του διαδόχου του στην προεδρία της Ν.Δ..

Κανείς δεν τόλμησε να ξεκινήσει τον πόλεμο και είναι χαρακτηριστικό ότι στελέχη της Ρηγίλλης, όπως ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος, δεν έλαβαν ποτέ το λόγο. Είχαν επιφορτιστεί να αντικρούσουν τα πυρά του Καραμανλικού στρατοπέδου, αλλά… δεν χρειάστηκε!

Πρώτη φορά μετά από χρόνια οι δημοσιογράφοι μετά την ομιλία του Αρχηγού βγήκαν έξω από την αίθουσα για να μη γίνουν μάρτυρες της σύγκρουσης που συντελέστηκε, έστω και υπογείως…

Πέρασαν περίπου 10 χρόνια από την τελευταία φορά που Πρόεδρος και βουλευτές έκαναν μια τέτοια… ανοιχτή συζήτηση σε συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ..

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος πήρε τον λόγο και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας οτι υπάρχει μια ομάδα στενών συνεργατών του προέδρου που κάνουν επιθέσεις εναντίον βουλευτών ειδικότερα μέσα από blogs.
Ζήτησε μάλιστα να δημιουργήσει η ΝΔ ένα δικό της portal για να προβάλλει όποιος θέλει τις θέσεις του.

Ο βουλευτής Αιτολωακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης είπε οτι ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ συνειδητοποίησαν οτι έχασαν στις εκλογές. “Δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε σα να είμαστε και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα”, είπε χαρακτηριστικά.

Σαμαράς: “Η Ντόρα είναι δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ”

«Κάποιοι σπεύδουν να δώσουν δεκανίκι στο ΠΑΣΟΚ, να ενισχύουν τη συμμαχία των προθύμων”, είπε ο κ.Σαμαράς αναφερόμενος και στους βουλευτές που αποχώρησαν και στην κα Μπακογιάννη.
Ο κ. Σαμαράς έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι τα πρόβληματα της χώρας δεν επιτρέπουν σε κανέναν να ασχολείται «με τα μικρά και μη σημαντικά», όπως εμμέσως χαρακτήρισε την κίνηση της Ντ.Μπακογιάννη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα προσφέρει συναίνεση μόνο για αλλαγή οικονομικής πολιτικής προκειμένου να σωθεί ο τόπος.

«Στον αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας, σας θέλω όλους δίπλα μου, δεν περισσεύει κανείς» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε, απευθυνόμενος εμμέσως σε εκείνους που «λοξοκοιτούν» εκτός ΝΔ, ότι «σε αυτό τον αγώνα δεν χωράνε ούτε λιπόψυχοι, ούτε λαθρεπιβάτες».

Για την οικονομία, ο κ. Σαμαράς εξήγησε ότι απορρίπτει την πολιτική του Μνημονίου, γιατί πρώτον δεν χτυπά τη σπατάλη, αλλά ενισχύει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, δεύτερον δεν χτυπά τη φοροδιαφυγή, τρίτον η κυβέρνηση δεν κατάφερε παρά τα σκληρά μέτρα να ελέγξει το δημόσιο χρέος και τέταρτον γιατί οι όροι αποπληρωμής του χρέους είναι πια εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να εκπληρωθούν.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι έχει πέσει έξω σε όλες της τις προβλέψεις για τις δαπάνες, τα εσοδα, την ανεργία, τον πληθωρισμό και υποστήριξε ότι σήμερα η κυβέρνηση καλείται να πάρει ακόμη πιο σκληρά μέτρα.

«Μέχρι εδώ κύριοι του ΠΑΣΟΚ, σας έχει πληρώσει πολύ ακριβά ο τόπος» είπε ο κ.Σαμαράς.

Διαβάστε επίσης: Αποστάσεις παίρνει ο Κώστας Καραμανλής από τη Ντόρα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε