Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ε.Καϊλή: “Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση”

Ε.Καϊλή: “Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση”
Με ανακοίνωση της που ανάρτησε στο Facebook στις 10:20 η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή ξεκαθαρίζει ότι δεν θα παραιτηθεί από βουλευτής αλλά δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Αναλυτικά η επιστολή της Εύας Καϊλή.
 
 
“Αγαπητέ Πρόεδρε, σε συνέχεια της επιστολής που σας κατέθεσα στις 1.11.2011, και παραμένοντας συνεπής στις πεποιθήσεις μου, θέτω υπόψιν σας τα εξής.
 
Καταγράφω την αγωνία μου για την εμμονή διεξαγωγής δημοψηφίσματος, που βάζει σε επικίνδυνες περιπέτειες την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές, το ψευτοδίλημμα που τίθεται σε δημοψήφισμα αποτελεί μια ακόμη διχαστική διαδικασία για την Ελληνική κοινωνία.
 
Εως τώρα ψήφιζα, εκφράζοντας πάντα με ειλικρίνεια και σεβασμό τις ενστάσεις μου στα πλαίσια των εσωκομματικων διαδικασιών, με γνώμονα την αποφυγή της χρεοκοπίας. Ακριβώς γι΄ αυτό πιστεύω οτι δεν μπορούμε να μεταθέσουμε τις ευθύνες της δικής μας ακολουθούμενης πολιτικής στους Έλληνες, τώρα, και μετά τις θυσίες των τελευταίων 2 ετών.
 
Προτάσσοντας λοιπόν, το Εθνικό συμφέρον από το κομματικό ή το προσωπικό, όλοι καλούμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, πράγμα το οποίο ελπίζω πως με αυτόν τον τρόπο πράττω, στο μερίδιο που μου αναλογεί.
 
Σας καλώ την ύστατη στιγμή να μην οδηγήσετε τη χώρα σε αυτόν τον δρόμο και να διασφαλίσετε την Συμφωνία της 26ης Οκτώβρη, ανακαλώντας την απόφαση σας για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
 
Με την παρούσα σας γνωρίζω ότι δεν παραιτούμαι από εκλεγμένη εκπρόσωπος των συμπολιτών και της γενιάς μου, όμως στην ψηφοφορία της Παρασκευής δεν θα παρέχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σας.
 
Με εκτίμηση,
Εύα Καϊλή
 


 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η βουλευτης του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη που ανακοίνωσε ότι ούτε αυτή θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση το βράδυ της Παρασκευής.

“Πριν από δύο χρόνια ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση να προσφέρω τις δυνάμεις μου ως Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια αναγέννησης της χώρας μου.

Δεν είμαι διατεθειμένη να ανεχθώ και να συνταχθώ με κανένα τρόπο σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτησης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μου. Δεν πρόκειται να συναινέσω στην διενέργεια δημοψηφίσματος. Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην πορεία καταστροφής της χώρας μου.

Έλενα Παναρίτη

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει 150 ψήφους!

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Τα ψέμματα τελείωσαν, πρέπει να φύγει ο Παπανδρέου”

Εθνική ταπείνωση στις Κάννες – Εκείνοι μιλούσαν, εκείνος άκουγε – Όλοι οι διάλογοι

Ρήγμα στην Κυβέρνηση – Οι εξελίξεις ακυρώνουν το δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου

Ευθεία αμφισβήτηση Βενιζέλου στον Παπανδρέου!

Παναγιωτακόπουλος: «Ανακαλέστε κύριε Πρωθυπουργέ»

Ανδρουλάκης: να πάρει πίσω το δημοψήφισμα

Μέρκελ: οι Έλληνες αν θέλουν ας φύγουν απ’ το ευρώ

Σαρκοζί: “Δεν παίρνετε ευρώ από την 6η δόση”

Λαγκάρντ: Θα εισηγηθώ για την 6η δόση μετά το δημοψήφισμα…

Παπανδρέου: Για όλα φταίει η αντιπολίτευση – Δε θα υπάρξει πρόβλημα με μισθούς και συντάξεις

Ν.Δ.: Επικίνδυνος ο Παπανδρέου και πρέπει να φύγει

Μήνυμα Λοβέρδου σε Μαξίμου: Ιερή υποχρέωση να μείνουμε στο ευρώ

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε