Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ε. Βενιζέλος: “Να εκμεταλλευτούμε το momentum για όφελός μας”

Ε. Βενιζέλος: “Να εκμεταλλευτούμε το momentum για όφελός μας”

Πολύ κρίσιμα και χρήσιμα για την αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας “προκειμένου να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και της ανεργίας”, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής.

Υπογράμμισε δε ότι τώρα είναι μία ευκαιρία, “ένα κρίσιμο momentum στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη”, μια συγκυρία μέσα στην οποία “μπορούμε να αντλήσουμε οφέλη”.

Ο κ. Βενιζέλος, σε δήλωσή του, επισήμανε ότι πρόκειται για στοιχεία “γύρω από τα οποία παλέψαμε διαπραγματευτικά όλους τους προηγούμενους μήνες, μέχρι να φτάσουμε στο συμβιβασμό της νέας δανειακής σύμβασης” και σημείωσε ότι τώρα, “πάνω στα νέα αυτά στοιχεία -χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δυνατότητα απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από το EFSF και το ESM, χωρίς να φορτώνεται το δημόσιο χρέος του αντίστοιχου κράτους μέλους- μπορούμε να οργανώσουμε την επιχειρηματολογία μας για την αναθεώρηση της σύμβασης”.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι θα υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση στην Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης, τη συγκρότηση της οποίας έχει προτείνει και η οποία, είπε, πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί εντατικά τις αμέσως επόμενες ημέρες. Επανέλαβε δε ότι “πρέπει γύρω από τα θέματα αυτά να συμφωνήσουμε όχι μόνον τα τρία κόμματα που στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά όσο γίνεται περισσότερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η… ήττα της Μέρκελ

“Θα συμφωνήσεις ή θα συνεχίσουμε να σου… βάζουμε γκολ;” – Όλο το παρασκήνιο της ολονύχτιας Συνόδου Κορυφής

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε