Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ε. Βενιζέλος: Θα πάρουν τελικά το επίδομα επικινδυνότητας οι ιπτάμενοι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κι ο …άγιος φοβέρα θέλει; Ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα βρεθούν τα χρήματα για το επίδομα επικινδυνότητας των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο υπουργός Άμυνας μετά από τη «λευκή απεργία» των πιλότων και τον στρατιωτικό περίπατο στη Πλάκα, ανακοίνωσε ότι μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, θα βρουν τα κονδύλια για να αναπροσαρμόσουν το επίδομα επικινδυνότητας των ιπταμένων της ΠΑ.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται τα επιδόματα επικινδυνότητας για όσους υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις,όπως για παράδειγμα,αλεξιπτωτιστές,βατραχάνθρωποι κ.λ.π. Η ηγεσία του Πενταγώνου,ανακοίνωσε τρία μέτρα «ανακούφισης» των στρατιωτικών:

Πρώτον, από τη ρύθμιση σύμφωνα με την οποία δεν καταβάλλονται καθόλου επιδόματα (δώρα) Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών εξαιρούνται οι στρατιωτικοί που αποστρατεύθηκαν με πρωτοβουλία της υπηρεσίας (λόγω εξάντλησης του ορίου ηλικίας του βαθμού τους, επειδή τερμάτισαν ευδοκίμως την υπηρεσία τους, λόγω προαγωγής νεότερων κλπ.).

Δεύτερον, προβλέπεται ρητά ότι όχι μόνον οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και οι στρατιωτικοί που έχουν θεμελιώσει ή θεμελιώνουν μέχρι 31.12.2010 συνταξιοδοτικά δικαιώματα δεν θίγονται από την παραμονή στην υπηρεσία μετά την ανωτέρω ημερομηνία και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης τους.

Τρίτον, παρέχεται η εξουσιοδότηση στους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας με κοινή απόφαση τους να αναπροσαρμόσουν τα επιδόματα κινδύνου (π.χ. ιπταμένων) λόγω της μείωσης που επέρχεται με την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης τους.

Επιπλέον, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε οδηγίες στους αρχηγούς των Επιτελείων για την επεξεργασία και άμεση εφαρμογή μέτρων που διευκολύνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τις οικογένειες τους σε θέματα όπως οι μεταθέσεις και οι τοποθετήσεις, το κόστος χρήσης των κατοικιών των μονίμων στελεχών (ΣΟΑ, ΣΟΜΥ), το κόστος πρόσβασης στις εγκαταστάσεις θερινών διακοπών κ.ο.κ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε