Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Έφη Αχτσιόγλου: Τι έλεγε τον Ιανουάριο του 2015 για την τρόικα; [vid]

Έφη Αχτσιόγλου: Τι έλεγε τον Ιανουάριο του 2015 για την τρόικα; [vid]

“Πύρινο” αν και λακωνικό λόγο για τους τεχνοκράτες της τρόικα με τους οποίους θα κληθεί να διαπραγματευτεί, έβγαζε τον Ιανουάριο του 2015 η υπουργός Εργασίας πλέον, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τότε, Έφη Αχτσιόγλου.

Η Έφη Αχτσιόγλου, συμμετείχε στις 16 Ιανουαρίου του 2015, δέκα μέρες πριν τις εκλογές που ανέδειξαν για πρώτη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, σε κλιμάκιο υποψηφίων βουλευτών του κόμματος που μαζί με ευρωβουλευτές επισκέφθηκαν τους απεργούς της Coca Cola στη Μακεδονία.

Εκεί πήρε το λόγο και είπε “Οι ομαδικές απολύσεις, η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η μετακίνηση και το κλείσιμο των επιχειρήσεων από τη μια νύχτα στην άλλη δεν είναι το δίκαιο. Αυτά είναι οι νόμοι τους αλλά δεν είναι το δίκαιο. Το δίκαιο το φτιάχνουν οι λαοί, δεν το φτιάχνουν οι τεχνοκράτες της τρόικα. Τόσο καιρό συνέβαινε αυτό γιατί ήμασταν σκυφτοί. Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε το κεφάλι. Αν σηκώσουμε το κεφάλι, αυτοί θα είναι σκυφτοί.”

Έναν χρόνο και δέκα μήνες αργότερα, η Έφη Αχτσιόγλου, είναι πια υπουργός Εργασίας σε μια περίοδο που η κυβέρνηση καλείται να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση της οποίας κρίσιμος παράγοντας είναι και τα εργασιακά. Η νεαρή υπουργός θα κληθεί να διαπραγματευτεί με τους “τεχνοκράτες της τρόικα” που είναι πια κουαρτέτο και να τους πείσει να πως “οι ομαδικές απολύσεις δεν είναι το δίκαιο” και όλα αυτά “ερήμην των λαών που φτιάχνουν το δικό τους δίκαιο”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε