Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Εφημερίδες: Τα πρωτοσέλιδα [23/02/2017] των εφημερίδων

Πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες.
Πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες.

Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων (Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017). Διαβάστε τα κεντρικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα που έχουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες σήμερα, Πέμπτη 23/02/2017. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “ΚΟΨΤΕ τώρα τις συντάξεις”. Η εφημερίδα γράφει ότι “ενιαίο μέτωπο κατά της Ελλάδας έχουν συγκροτήσει οι Ευρωπαίοι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), που όχι μόνο απαιτούν “κούρεμα” συντάξεων και αφορολόγητου ορίου, αλλά επιπλέον μεταθέτουν για το 2018 τη συζήτηση περί ελάφρυνσης του χρέους”.

ΕΘΝΟΣ: “Κλειδί” το εισόδημα για τον νέο ΕΝΦΙΑ”. Η εφημερίδα σημειώνει ότι “αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από έναν νέο φόρο που θα προσδιορίζεται όχι μόνο από την αξία της ακίνητης περιουσίας αλλά και από το ύψος του εισοδήματος προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο. Στόχος είναι να αντισταθμιστούν οι επιβαρύνσεις από τη μείωση του αφορολόγητου για τους οικονομικά αδύναμους”.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:”Ο Ερντογάν “παίζει πόλεμο” στο Αιγαίο”. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ”παίζει με τη φωτιά ο “σουλτάνος” Ερντογάν στο Αιγαίο. ‘Όσο πλησιάζει το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στη γειτονική χώρα τόσο φαίνεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος κλιμακώνει την ένταση με “στημένα” ή ανύπαρκτα επεισόδια μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Ο κίνδυνος ατυχήματος στο Αιγαίο είναι πλέον σοβαρός”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κατέρρευσε η προπαγάνδα του Μαξίμου”. Η εφημερίδα γράφει ότι “πρώτα τα μέτρα “αλά ΔΝΤ” και μετά (το 2018) η λύση για το χρέος φαίνεται ότι συμφώνησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ με τη γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ”.

ΕΣΤΙΑ: “Ψήφος σε μετανάστες και στις δημοτικές”. Η εφημερίδα τονίζει ότι “ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ, και δημιουργία ιδιοτύπου καθεστώτος στην τοπική αυτοδιοίκηση, απεργάζεται η κυβέρνησις, η οποία, στο πλαίσιο συντάξεως νομοσχεδίου για τον νέο “Καλλικράτη”, μεθοδεύει αφ΄ενός την αλλοίωση του εκλογικού σώματος δίδοντας δικαίωμα ψήφου σε μη πολιτιγραφημένους μετανάστες, αφ΄ετέρου την αφαίρεση από τους δημάρχους του προβλεπομένου “μπόνους” σε έδρες δημοτικών συμβούλων, ώστε να μην μπορούν να εφαρμόσουν αυτονόμως το πρόγραμμά τους και να παρουσιάσουν έργο”.

Η ΑΥΓΗ: “Σπέκουλα και αριθμοί για τις συντάξεις”. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Μακράν της “τερατολογίας” που αναπτύσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα για τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία της περασμένης Δευτέρας βρίσκεται η πραγματικότητα. Η αποκρυπτογράφηση της συμφωνίας του Eurogroup που προσφέρει σήμερα η “Αυγή” δείχνει ότι οι “μεταρρυθμίσεις” που θα προωθηθούν , και ιδιαίτερα στις συντάξεις όπου κυριαρχεί η μαύρη προπαγάνδα, προβλέπουν οριακές παρεμβάσεις σε βάθος χρόνου που εν τω μεταξύ θα έχουν αντισταθμιστεί από άλλες”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ:Έφυγε για τη “Μαγική πόλη”. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “ο σκηνοθέτης του “Δράκου” έφυγε στα 91 του χρόνια αφήνοντας ένα ανεξίτηλο σημάδι στην ελληνική τέχνη. Οι ταινίες του ήταν πάντα αισθητική ή πολιτική πρόσκληση για την εποχή τους. Και ο ίδιος ένας ασυμβίβαστος άνθρωπος, που έλαμπε από ομορφιά και πάθος”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Μηνύματα της Λαγκάρντ σε Μέρκελ και Τσίπρα”. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “τους όρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα παρουσίασε η γενική διευθύντριά του Κριστίν Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση που είχε χθες το βράδυ με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Μεγαλύτερη απάτη και από το “παράλληλο πρόγραμμα”… Η εφημερίδα αναφέρει ότι “με την επιστροφή , την ερχόμενη βδομάδα των κλιμακίων του κουαρτέτου, κορυφώνονται τα παζάρια κυβέρνησης-“θεσμών” για την “εξειδίκευση” των αντιλαϊκών μέτρων με βάση την “καταρχήν συμφωνία” στο πρόσφατο Γιούρογκρουπ. Κυρίαρχο ρόλο στην προσπάθεια εξαπάτησης του λαού έχουν τα λεγόμενα “αντισταθμιστικά” μέτρα που προβάλλει η κυβέρνηση”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Η εκκωφαντική σιωπή του Ευκλείδη Τσακαλώτου”. Η εφημερίδα σημειώνει ότι “η σιγή ασυρμάτου από τον υπουργό Οικονομικών έκρυβε επιμελώς, αλλά όχι για πολύ, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην κυβέρνηση από τη μετέωρη συμφωνία. Τα όσα ελέχθησαν και κυρίως εκείνα που υπονοήθηκαν παρουσία του Πρωθυπουργού δίνουν το στίγμα της υποβόσκουσας έντασης”.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Στον … αέρα το Τσακαλώτος”. Η εφημερίδα γράφει ότι “πού είναι ο Τσακαλώτος; Αυτήν την απορία εκφράζουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα πολιτικοί παράγοντες και δημοσιογράφοι, καθώς γίνεται αντιληπτό ότι η απουσία του υπουργού Οικονομικών από τη δημοσιότητα αντανακλά ένα δύσκολο κλίμα στην κυβέρνηση και δεν αντιστοιχεί με το κλίμα δρομολόγησης συμφωνίας και ανακούφισης για τα 4,5 δισ. που έφυγαν από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης, το οποίο εκπέμπεται κεντρικά”.

kontranews: “Ιφιγένεια ο Σοϊμπλε. Τον θυσιάζουν για να σωθεί η Μέρκελ. Γλιτώνει η Ελλάδα από έναν βάρβαρο βασανιστή της”. Σύμφωνα με την εφημερίδα “η αντίστροφη μέτρηση για το βάρβαρο βασανιστή της Ελλάδας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει αρχίσει!…Η Άνγκελα Μέρκελ έχει αποφασίσει να τον θυσιάσει, ως Ιφιγένεια, στην προσπάθειά της να γλιτώσει τη δική της πολιτική καριέρα αλλά και να αποφύγει επικίνδυνες περιπέτειες και διαλυτικές καταστάσεις στην Ευρωζώνη που θα τίναζαν στον αέρα τη γερμανική οικονομία”.

VOICE: “Θαλασσοδάνεια”: Έρχονται διώξεις”. Η εφημερίδα γράφει ότι “σωρεία αδικημάτων -όπως όλα δείχνουν- καλείται να διερευνήσει ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος, την περασμένη Δευτέρα, έλαβε παραγγελία από τον Άρειο Πάγο να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα για το δανεισμό των πολιτικών κομμάτων και των επιχειρήσεων Τύπου από τις τράπεζες”.

Οικονομικές εφημερίδες

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Διακεκαυμένη ζώνη. Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ο δρόμος μέχρι την τελική συμφωνία είναι μακρύς και αυτή τη στιγμή ασαφής”, υποστήριξε χθες ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Παναγιώτης Λιαργκόβας, αποδομώντας πλήρως το αποτέλεσμα του πρόσφατου Eurogroup αφού ,όπως είπε, δεν διασφαλίστηκε η ποσοτική χαλάρωση , ούτε τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Πρώτα τα μέτρα, μετά το χρέος”. Η εφημερίδα τονίζει ότι “βήματα πίσω από την πάγια θέση του ΔΝΤ για την άμεση απομείωση του ελληνικού χρέους, έκανε η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε