Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Εφημερίδες: Τα πρωτοσέλιδα (26/09) των εφημερίδων

Πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες.
Πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες.

Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016) εφημερίδων. Δείτε αναλυτικά όλα τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα που έχουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Χωρίς προσωπείο ο Στουρνάρας”. Η εφημερίδα γράφει ότι “ο κύριος διοικητής έχασε την ψυχραιμία του. Μία εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις της “δημοκρατίας” για την επίσκεψή του στην οικία Σημίτη και τις επαφές του με τον πρώην πρωθυπουργό, χθες μόλις, και υπό το φως των νέων αποκαλύψεων της “κυριακάτικης δημοκρατίας”, ο Γιάννης Στουρνάρας αποφάσισε να …σπάσει τη σιωπή του και επιχειρεί να διαψεύσει τις πληροφορίες μας. Λογικό!”.

ΕΘΝΟΣ: “Θλιβερό ρεκόρ στο κούρεμα μισθών”. Η εφημερίδα σημειώνει ότι “θλιβερή αποκλειστικότητα καταγράφει η Ελλάδα, καθώς είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ που επιμένει να εμφανίζει μείωση του κατώτατου μισθού για την τελευταία 8ετία (2008-2016). Τη στιγμή που οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες επιβλήθηκαν Μνημόνια μετρούν ήδη τις πρώτες αυξήσεις στο ύψος του κατώτατου μισθού, η Ελλάδα βρίσκεται στο -19,5%”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Σύνταξη στα 58 με 20 έως 30 έτη εργασίας”. Η εφημερίδα γράφει ότι “σύνταξη από τα 58 με τα νέα όρια ηλικίας και με 20 έως 30 χρόνια εργασίας προλαβαίνουν να κλειδώσουν οι ασφαλισμένοι σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ-τράπεζες, ενώ σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ η έξοδος σε ηλικίες πριν από τα 60 προβλέπεται μόνον για δυο κατηγορίες γυναικών: των μητέρων που ασφαλίζονται στο ταμείο Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτόρων και ανήκει στον ΟΑΕΕ και των μητέρων με ασφάλιση στο Ταμείο Νομικών που ανήκει στον ΕΤΑΑ”.

ΕΣΤΙΑ: “Ανεπαρκής διαχείρισις κρίσεων”. Η εφημερίδα τονίζει ότι “στις αρχές Ιουνίου, οι αρμόδιες Αρχές στην Λέσβο είχαν αναγκασθεί να εκκενώσουν προσωρινά το κέντρο κρατήσεως μεταναστών στην Μόρια, μετά από άγρια επεισόδια που σημειώθησαν και από το ξέσπασμα μεγάλης φωτιάς” και η εφημερίδα προσθέτει παρακάτω ότι”Παράγοντες της Κυβερνήσεως, του Στρατού , του Λιμενικού και της Αστυνομίας θα έπρεπε να είχαν συντάξει ένα σχέδιο διαχειρίσεως κρίσεως, το οποίο θα προβλέπει λεπτομερώς τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν έπειτα από τυχόν εκτεταμένα επεισόδια, ακόμη και με νεκρούς και τραυματίες, σε κάποιο κέντρο κρατήσεως”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Νόμος-ασπίδα για τους “4”. Η εφημερίδα γράφει ότι “στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται, προωθείται η διάταξη για αποζημιώσεις σε περίπτωση που οι άδειες γίνουν περισσότερες από τέσσερις. Εξετάζεται η πιθανότητα κατάργησης των διαφημίσεων από την ΕΡΤ. Με την κίνηση αυτή στηρίζονται οι νέοι καναλάρχες που θα διεκδικούν μεγαλύτερο κομμάτι, κατά 5 με 6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τη διαφημιστική πίτα”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Διακυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης….”. Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σε προφανή αδυναμία να διαχειριστεί με επάρκεια τα φλέγοντα προβλήματα της χώρας βρίσκεται η κυβέρνηση. Τα αδιέξοδα πυκνώνουν και η αγανάκτηση των πολιτών συσσωρεύεται, αλλά αυτοί παριστάνουν πως όλα πάνε καλά και καθημερινά κινούνται στο όριο της εκτροπής σε όλους τους τομείς”.

Kontranews: “100 κόκκινα δάνεια τριών δισεκατομμυρίων έγιναν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού!”. Σύμφωνα με την εφημερίδα “μαχαίρι στα κόκκινα δάνεια που έκαναν φτερά στο εξωτερικό, σε προσωπικούς λογαριασμούς των μετόχων εταιρειών βάζει ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης”.

Οικονομικές εφημερίδες

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “15 “ουρές” του μνημονίου”. Η εφημερίδα τονίζει ότι “νέα πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία επιβολής κατασχέσεων σε καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία φορολογουμένων που δεν πληρώνουν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους στο Δημόσιο, καθώς και η νομοθέτηση πλαισίου για υπερχρεωμένες επιχειρήσεις σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία είναι δύο από τις 15 παρεμβάσεις που υποχρεούται να υλοποιήσει η κυβέρνηση έως και τον Μάρτιο του 2017”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε