Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εφημερίδες: Τα πρωτοσέλιδα (27/09) των εφημερίδων

Πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες.
Πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες.

Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016) εφημερίδων. Δείτε αναλυτικά όλα τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα που έχουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες σήμερα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Εδώ παπάς, εκεί Παππάς! “Δεν δύναμαι” είπε ο Καλογρίτσας και βγήκε έντρομος από το πλάνο”. Η εφημερίδα γράφει ότι “τέλος μπήκε χθες στην υποψηφιότητα του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο υπερθεματιστής ζήτησε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να καταβάλει τα 18.500.000 ευρώ της πρώτης δόσης του διαγωνισμού.Ωστόσο το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας”.

ΕΘΝΟΣ: “Ρυθμίσεις εξπρές και “κούρεμα” για κόκκινα δάνεια”. Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σχέδιο άμεσης δράσης -υπό την ασφυκτική πίεση του SSM-βάζουν μπροστά οι τράπεζες για να πετύχουν τη δραστική μείωση των “κόκκινων” οφειλών κατά 40% με 45% μέχρι το τέλος του 2019, χωρίς να παρεκκλίνουν από τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Προσφέρουν λοιπόν ισχυρά κίνητρα στους δανειολήπτες- που προβλέπουν εκτός από τη μειωμένη δόση ακόμα και μερική διαγραφή χρέους- και τους καλούν να ρυθμιστούν”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Βατερλώ για Μαξίμου στον …αέρα ο διαγωνισμός”. Η εφημερίδα γράφει ότι “σε απόλυτο φιάσκο για το Μέγαρο Μαξίμου και τους εμπνευστές του εξελίχθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες που αναμένεται να προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων και “παρενεργειών” στην κυβέρνηση”.

ΕΣΤΙΑ: “Η εκχώρησις του κράτους. Υπό διεθνή έλεγχο όλα τα περιουσιακά στοιχεία”.. Η εφημερίδα τονίζει ότι “η ιδιοκτησία και η διαχείρισις της δημοσίας περιουσίας αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της οντότητος του κράτους. Με την ψήφιση απόψε στην Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει μια σειρά από τα λεγόμενα “προαπαιτούμενα”, προχωρεί η εκχώρησις της αρμοδιότητος αυτής”.

Η ΑΥΓΗ: “Ανοιχτή πρόσκληση διαλόγου και συμπόρευσης”. Σύμφωνα με την εφημερίδα “κάλεσμα διαλόγου και συμπόρευσης προς όλες “τις δυνάμεις, κινήσεις, προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού, ανανεωτικού και σοσιαλιστικού χώρου”, που ενδιαφέρονται για την ανασύνταξη και ανασυγκρότηση της χώρας με την κοινωνία όρθια, απηύθυνε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας μιλώντας χθες βράδυ σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης, παρουσία πολλών μελών της κυβέρνηση, στελεχών της Κίνησης Κουβέλη και πρώην στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ, του ΠΑΣΟΚ κ.ά.”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Μια βολική αποχώρηση”. Σύμφωνα με την εφημερίδα “η αδυναμία της εταιρείας συμφερόντων Καλογρίτσα να πληρώσει την πρώτη δόση του τιμήματος για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, ουδένα δυσαρέστησε. Η κυβέρνηση εμφανίστηκε ανακουφισμένη, η αντιπολίτευση δήλωσε δικαιωμένη, ενώ οι υπόλοιποι καναλάρχες παραμένουν στις επάλξεις”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Ανατροπή στον διαγωνισμό για τις άδειες των καναλιών”. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “αιφνίδια ανατροπή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες σημειώθηκε χθες, καθώς εν μέσω των αποκαλύψεων για τις σχέσεις των εταιρειών του πατέρα του με την Τράπεζα Αττικής, ο επιχειρηματίας κ. Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας δήλωσε αδυναμία να καταβάλει τα χρήματα της πρώτης δόσης”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Με το ΚΚΕ περνάμε στην αντεπίθεση!”. Η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της παραθέτει απόσπασμα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητή” και γράφει μεταξύ άλλων τα εξής: “να ορθώσουμε εμπόδια σε νέα και παλιά αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε αποκατάσταση των απωλειών. Να παλέψουμε για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας και του λαού.Γιατί, κόντρα στη ζωή-“λάστιχο” , στην περιπλάνηση από την ανεργία στη μιζέρια και την κακοπληρωμένη δουλειά, που γενικεύεται ειδικά στη νεολαία υπάρχει άλλος δρόμος”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Απεταξάμην τον Καλογρίτσα”. H εφημερίδα σημειώνει ότι “στον αέρα βρίσκεται ο πολυθρύλητος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Η αδυναμία του εκλεκτού της κυβέρνησης- τώρα τον αποκηρύσσει- να πληρώσει το τίμημα της πρώτης δόσης τον έθεσε εκτός κούρσας, με αυτονόητες νομικές και άλλες επιπτώσεις για τη συνέχεια. Το κλίμα πλέον έχει καταστεί ανυπόφορο για τους χειριστές του θέματος, ενώ η πολιτική σύγκρουση κλιμακώνεται”.

Kontranews: “Απέτυχε να στήσει νέο Βατοπέδι ο Κοντομηνάς και μένει χωρίς κανάλι”. Σύμφωνα με την εφημερίδα “κατέρρευσε με πάταγο η απόπειρα του Δημήτρη Κοντομηνά να στήσει νέο Βατοπέδι με στόχο να ακυρώσει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και να υπονομεύσει την κυβέρνηση”.

Οικονομικές εφημερίδες

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Σκιά Deutsche Bank. Τριγμοί στις αγορές από τις φήμες για τη γερμανική τράπεζα-Πτώση 1,82% στην Αθήνα”. Η εφημερίδα σημειώνει ότι “με το αριστερό” ξεκίνησε η εβδομάδα για τις διεθνείς αγορές που χτυπήθηκαν από τη φθινοπωρινή καταιγίδα…Deutsche Bank, ενώ η αβεβαιότητα για την έκβαση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ έρχεται στο επενδυτικό προσκήνιο, ενόψει της πρώτης τηλεμαχίας μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ”.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε