Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Εφημερίδες: Τι γράφουν σήμερα [20/12] τα πρωτοσέλιδα

Εφημερίδες: Τι γράφουν σήμερα [20/12] τα πρωτοσέλιδα

Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016) εφημερίδων. Δείτε αναλυτικά όλα τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα που έχουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες σήμερα, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κόπηκε ο «Επιτάφιος» του Περικλέους από τη Γ’ Λυκείου». Η εφημερίδα γράφει ότι: «Έργο του Φίλη! Εβδομήντα φιλόλογοι και καθηγητές πανεπιστημίου καταγγέλλουν. «Ψαλιδίστηκε» η Νεότερη Ιστορία στα γυμνάσια και καταργήθηκε εντελώς στα ΕΠΑ.Λ. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει στα σχολεία το μάθημα για την αξία της Δημοκρατίας».

ΕΘΝΟΣ: « «Κόφτης» για τη δεύτερη σύνταξη». Η εφημερίδα σημειώνει: «ανατροπές έρχονται σε εισφορές και προσδοκώμενες συντάξεις χιλιάδων γιατρών, μηχανικών και δικηγόρων με παράλληλη ασφάλιση σε ΕΤΑΑ και Δημόσιο. Οι παλαιοί ασφαλισμένοι ευνοούνται ως προς τις εισφορές».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τζιχαντιστικός τρόμος». Η εφημερίδα γράφει ότι: «μακελειό στο Βερολίνο με τουλάχιστον 9 νεκρούς και 50 τραυματίες από φορτηγό που έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων, σε χριστουγεννιάτικη αγορά. Παγκόσμιο σοκ από την εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα».

Η ΑΥΓΗ: «Κακά Νέα». Σύμφωνα με την εφημερίδα : «σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από χθες οι 390 απλήρωτοι εργαζόμενοι στις εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και στα ηλεκτρονικά μέσα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Αβέβαιο το μέλλον και άλλων μεγάλων συγκροτημάτων Τύπου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ματωμένα Χριστούγεννα». Η εφημερίδα γράφει ότι: «εδώ και μέρες υπήρχαν πληροφορίες ότι οι ισλαμιστές θα χτυπήσουν κάποια από τις παραδοσιακές αγορές. Τελικά, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας ο τρόμος χτύπησε με τη μορφή ενός φορτηγού, στην εμπορική καρδιά του Βερολίνου, σε μια από τις πλέον πολυσύχναστες αγορές».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ημέρα-κλειδί για την αξιολόγηση». Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «κρίσιμη για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους είναι η σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group (EWG) μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι αναπληρωτές των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν εάν οι παροχές που εξήγγειλε μονομερώς η ελληνική κυβέρνηση είναι συμβατές με το μνημόνιο».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Πλατύ μαχητικό άνοιγμα με μεγάλη επιτυχία». Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «από το Σάββατο το απόγευμα, χιλιάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, με μαχητικότητα και ενθουσιασμό, υλοποιούν το σχεδιασμό της διακίνησης που αποφάσισαν αμέσως μόλις η ΚΕ ανακοίνωσε τη δημοσίευση των Θέσεων με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».

KONTRA NEWS: «Τρόμος στην Ευρώπη και χάος στην Τουρκία». Η εφημερίδα σημειώνει ότι «τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο. Σκότωσαν τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα. Κόκκινος συναγερμός στην Αθήνα, για το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα και να γεμίσει η Ευρώπη με Ισλαμιστές».

Οικονομικές εφημερίδες

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Επιστρέφει ο φόβος». Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τρομάζει την αγορά η σύγκρουση της Αθήνας με τους δανειστές. Προειδοποίηση από τη Moody’s- Αυξάνεται το ρίσκο για την ελληνική οικονομία. «Πιστωτικά αρνητική» χαρακτηρίζει ο οίκος την απόφαση του ESM για το χρέος».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Επιχείρηση απεμπλοκής». Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η τύχη των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και οι ευρύτερες σχέσεις ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών κρίνονται στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Euro Working Group με τη μορφή τηλεδιάσκεψης».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε