Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Εφραίμ και Αρσένιος σήμερα στην εξεταστική

Εφραίμ και Αρσένιος σήμερα στην εξεταστική

Αυτή τη φορά δεν θα καταθέσουν με υπόμνημα όπως τις προηγούμενες φορές.

Η Επιτροπή αποφάσισε να κληθούν οι δύο μοναχοί να καταθέσουν μετά το Πάσχα, όπως είχαν ζητήσει με επιστολή τους οι δύο ιερείς, προκειμένου να μπορέσουν απρόσκοπτα να μετέχουν στις τελετές της Μονής για το Πάσχα.  

Στην επιστολή αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Εις το πλαίσιον των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής σχετικώς προς την Ι. Μονήν Βατοπαιδίου, παρακαλούμεν Υμάς όπως καλέσητε εις ακρόασιν τους υπογράφοντας, ώστε να δοθή ημίν η ευκαιρία να συνεισφέρωμεν εις τας εργασίας δι’ αναγκαίων όσον και κρισίμων πληροφοριών, αλλά και υλικόν το οποίον θα βοηθήση να φωτίσητε όλας τας πτυχάς των εξεταζομένων θεμάτων σχετικώς προς την Ι. Μ. Βατοπαιδίου.

Κατά τον καθορισμόν της ημέρας και ώρας των αιτουμένων ακροάσεων, παρακαλούμεν όπως λάβητε υπ’ όψιν την ενασχόλησιν ημών μετ’ ιδιαιτέρων μοναχικών καθηκόντων, κατά την διανυομένην παρούσαν περίοδον της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Θα ήτο δι’ ημάς ευκολώτερον να ορισθή ημέρα μετά την περίοδον του Πάσχα, ήτοι μετά την Διακαινίσιμον Εβδομάδα.

(…) Επί δε τούτοις διατελούμεν μετά βαθείας τιμής και ευχών εν Κυρίω».

Πάντως, το ενδιαφέρον για τις καταθέσεις τους είναι μεγάλο, καθώς αναμένεται ίσως και να αποκαλύψουν το όνομα εκείνου του ανθρώπου που βρισκόταν πίσω από το κυβερνητικό ναι για τις “ιερές” ανταλλαγές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε