Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Έγγραφα του Πρινιωτάκη στην Εξεταστική για τα ομόλογα

Έγγραφα του Πρινιωτάκη στην Εξεταστική για τα ομόλογα

Σήμερα κατέθεσε και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης μετά από δικό του αίτημα.

Για τρίτη φορά, και μετά από δικό του αίτημα, προσήλθε για να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων ο πρώην πρόεδρος της χρηματιστηριακής εταιρίας «Ακρόπολις» Σοφοκλής Πρινιωτάκης.

Σύμφωνα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο κ. Πρινιωτάκης κατέθεσε σειρά εγγράφων που αποδεικνύουν τις πολύ καλές σχέσεις που είχαν ο πρώην συνέταιρός του Γιώργος Αποστολίδης με τον πρώην πρόεδρο του ταμείου φαρμακοποιών (ΤΑΥΦΕ), Παναγιώτη Δεμέστιχα, προκειμένου να ενισχύσει τα όσα υποστήριξε την προηγούμενη εβδομάδα στην Εξεταστική Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πρινιωτάκης είχε κάνει λόγο για «μίζα» 6 εκ. ευρώ που έδωσε ο κ. Αποστολίδης στον κ. Δεμέστιχα για την ανάλογη προώθηση του επίμαχου ομολόγου των 280 εκ ευρώ.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν επίσης ότι, μεταξύ των εγγράφων που κατέθεσε ο κ. Πρινιωτάκης περιλαμβάνεται επιστολή της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» προς το ΤΑΥΦΕ, η οποία, όπως υποστήριξε, πριν σταλεί διορθώθηκε από τον κ. Δεμέστιχα σε συνεργασία με τον κ. Αποστολίδη και αφορούσε την αγορά του επίμαχου ομολόγου.

Τέλος, ο κ Πρινιωτάκης κατέθεσε έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, με ημερομηνία 25/10/2004, που απέστειλε προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ζητώντας τους να λαμβάνει αναλυτική ενημέρωση για τους τίτλους του ελληνικού δημοσίου που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους αλλά και για όλες τις νέες αγορές ομολόγων του ελληνικού δημοσίου στις οποίες θα προβούν.

Όπως τόνισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «με το ίδιο έγγραφο, το υπουργείο Οικονομικών ζητούσε να γίνεται η σχετική ενημέρωση κάθε 15νθημερο και σε κάθε περίπτωση να αποστέλλεται όλο το χαρτοφυλάκιο των Ταμείων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κάθε 6 μήνες.

Εκτός από το υπουργείο Οικονομικών, και το υπουργείο Εργασίας λάμβανε επίσης κάθε μήνα ενημέρωση για τις επενδύσεις των ασφαλιστικών ταμείων σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου βάσει σχετικού νόμου και το ερώτημα πλέον είναι όχι ποιος γνώριζε, αλλά αν υπήρχε κανείς που δεν γνώριζε, πρόσθεσαν οι ίδιοι βουλευτές.

Νωρίτερα, στην Εξεταστική Επιτροπή είχε προσέλθει ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης ο οποίος ωστόσο δεν κατέθεσε, υποστηρίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες ότι θέλει πρώτα να λάβει γνώση των πρακτικών για τα όσα κατέθεσαν ο Σ. Πρινιωτάκης και ο Γ. Αποστολίδης ενώ απείλησε με μηνύσεις για τα όσα ψευδή ισχυρίστηκαν και οι δύο σε βάρος του.

Σήμερα κατέθεσε και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης μετά από δικό του αίτημα.

Αύριο έχει κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή για να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΥΦΕ Παναγιώτης Δεμέστιχας ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αρνηθεί επικαλούμενος την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε