Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αδριάντα του Κ.Καραμανλή – ‘Ολη η γαλάζια πολυκατοικία ήταν εκεί

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
,,

Παρά την έντονη αντίθεση του νέου δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη κυρίως για το κομματικό χρώμα που έχει πάρει η εκδήλωση, έγιναν τα “εγκαίνια” του αγάλματος στην παραλία της πόλης.

Ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή τοποθετήθηκε στην παραλιακή ζώνη της συμπρωτεύουσας λίγο πριν την λήξη της δημαρχίας του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου δημιουργώντας έντονες αντιπαραθέσεις.

Σήμερα έγιναν τα “εγκαίνια” του αγάλματος παρά την έντονη αντίθεση του Γιάννη Μπουτάρη που υποστήριξε ότι θα επαναφέρει το ζήτημα της χωροθέτησης του ανδριάντα στο δημοτικό συμβούλιο.

“Διαφωνώ με την τοποθεσία που επιλέχθηκε, τόσο από αισθητικής πλευράς όσο και γιατί είναι υποτιμητικό για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να τοποθετηθεί ο ανδριάντας του δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος δήμαρχος.

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα τού επί δεκατέσσερα χρόνια πρωθυπουργού της χώρας και επί δέκα χρόνια προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή άρχισε στη 1 το μεσημέρι.

Για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και το έργο που άφησε στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Νίκος Μέρτζος, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απήυθυναν ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος “Κωνσταντίνος Καραμανλής” Αχιλλέας Καραμανλής.

Τα αποκαλυπτήρια τέλεσαν από κοινού οι Αχ. Καραμανλής, Β. Παπαγεωργόπουλος και Γ. Μπουτάρης και ακολούθησε η δεξίωση που παρέθεσε ο δήμος στους επίσημους προσκεκλημένους και στα μέλη της οικογένειας Καραμανλή σε χώρο του Βυζαντινού Μουσείου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο τέως πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης και πλήθος στελεχών και πρώην υπουργών της ΝΔ. Την κυβέρνηση  θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε