Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

«Εγκληματίες που δυσφημούν τη χώρα οι ταξιτζήδες» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Βαριές εκφράσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης κατά των ιδιοκτητών ταξί
– Τους κατηγόρησε πως επιλέγουν «ακραίες μορφές βίας» και δυσφημούν τη χώρα
– Αιχμές και κατά Ραγκούση: «μπορεί η κυβερνητική απόφαση να μην ήταν η καλύτερη» είπε 
– Πυρά Παπουτσή κατά ΝΔ, ΚΚΕ και συνδικαλιστών, τους κάλεσε να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Σκληραίνει η κόντρα κυβέρνησης-ταξιτζήδων, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, να μιλάει για «εγκληματίες» που επιλέγουν «ακραίες μορφές βίας»!

«Ουσιαστικά κάποιοι θέλουν να καταλύσουν τη δημοκρατική εξέλιξη της χώρας, την αναπτυξιακή της προσπάθεια, τη σταθεροποίηση της οικονομίας. Εγκληματίες, είναι το λιγότερο», είπε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στους ιδιοκτήτες ταξί που επιλέγουν «ακραίες μορφές βίας» και κατηγόρησε τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί ότι δεν ανταποκρίθηκαν στο διάλογο, στον οποίο τους κάλεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

«Δε σεβάστηκαν τον ελληνικό τουρισμό. Κυρίως δε σεβάστηκαν την εικόνα της χώρας που τη δυσφημούν. Δεν μας αξίζει αυτή η εικόνα σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που παρουσιάζουν σήμερα κάποιοι από τους ταξιτζήδες», είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real.

Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι εντεινόμενη χρήση βίας τείνει «να γίνει πλέον ενδημικό φαινόμενο», προσθέτοντας ότι «η κοινωνία δεν μπορεί να ανεχθεί αυτού του είδους τις καταστάσεις».

Κάλεσε σε καταδίκη απ’ όλους, χωρίς επιφυλάξεις και άφησε αιχμές κατά της απόφασης του υπουργού Μεταφορών. «Μπορεί μια κυβερνητική απόφαση να μην ήταν η καλύτερη, αλλά αυτό δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση αυτά τα φαινόμενα, τα οποία ζούμε», κατέληξε.

Παπουτσής κατά ΝΔ, ΚΚΕ και συνδικαλιστών
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από την πλευρά του άφησε σαφείς αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ και της συνδικαλιστικής ηγεσίας των ιδιοκτητών ταξί, για τη στάση τους κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, επισημαίνοντας το εθνικό κόστος τέτοιων μορφών αντίδρασης.

«Εάν είναι κάποιοι συνδικαλιστές ή κάποιες μεμονωμένες δυνάμεις, η μεγάλη πλειοψηφία των οδηγών και των ιδιοκτητών ταξί θα πρέπει να τους απομονώσει. Εάν είναι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες υποκινούν αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους με παρρησία στον ελληνικό λαό. Να πουν τα πράγματα με το όνομά τους και να πουν ότι πίσω από αυτές τις κινητοποιήσεις είμαστε εμείς και κάποιοι άλλοι», ανέφερε.

«Δε μπορεί να συνεχιστεί αυτός ο κλεφτοπόλεμος, ο οποίος μπορεί να είναι μία άσκηση πολιτικών και κομματικών επιδιώξεων για κάποιους, αλλά έχει πραγματικό κόστος για το συμφέρον της χώρας μας και το δημόσιο συμφέρον».

Ο κ. Παπουτσής επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για ανοιχτό διάλογο με τους ιδιοκτήτες και κάλεσε τους υπευθύνους να εγκαταλείψουν τις ακραίες μορφές αγώνα, οι οποίες υποκινούνται από συγκεκριμένα συμφέροντα, αφού μέχρι τέλος Αυγούστου θα γίνουν γνωστές όλες οι προτάσεις σε σχέση με το άνοιγμα του επαγγέλματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κακλαμάνης κατά Ραγκούση: “Ουδείς αναντικατάστατος!”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε