Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Εγκλωβισμένος ο Σαρκοζί από τη Μέρκελ – Κατά συνέπεια δεν στηρίζει την Ελλάδα η Γαλλία

ΩΡΑ 17.59 Ο γάλλος πρόεδρος υποδέχεται τον έλληνα πρωθυπουργό ΦΩΤΟ REUTERS

 “Η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη και σκληρή”, δήλωσε μετά την συνάντηση ο πρωθυπουργός.

Παρουσία των υπουργών Οικονομικών Ελλάδας και Γαλλίας, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Κριστίν Λαγκάρντ, έγινε η 45λεπτη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με το Νικολά Σαρκοζί στα Ηλύσια Πεδία.

Από τη συνάντηση τα νέα δεν είναι ωραία για την ελληνική πλευρά, καθώς ο γάλλος πρόεδρος βρίσκεται εγκλωβισμένος τόσο με τη συμφωνία του με το Βερολίνο όσο και από τα εσωτερικά του προβλήματα. Ο κ. Σαρκοζί δεν μπόρεσε να προσφέρει σχεδόν τίποτα στην Ελλάδα μιας και η συμφωνία με την γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ τον δεσμεύει, ενώ πλέον και η διαπραγματευτική του ισχύ είναι ισχνή.

Και αυτό γιατί πλέον ο κ. Σαρκοζί αντιμετωπίζει σοβαρό πολιτικό θέμα, καθώς βρίσκεται τρίτος στις δημοσκοπήσεις, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε ότι το δημόσιο έλλειμμα της Γαλλίας εκτοξεύτηκε πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μέσα σε όλο αυτό το στριμωγμένο πλαίσιο για τον γάλλο πρόεδρο, ο Νικολά Σαρκοζί το μόνο που προσέφερε είναι η σιγουριά ότι θα στηρίξει την Ελλάδα στο θέμα της επιμήκυνσης του δανείου από την τρόικα. Ωστόσο, αρνήθηκε κατηγορηματκά ότι μπορεί να υπάρξει επαναγορά του δημόσιου ελληνικού χρέους με οποιαδήποτε μορφή.

Από την πλευρά του, ο έλληνας πρωθυπουργός έφυγε σαφώς προβληματισμένος από τα όχι του Νικολά Σαρκοζί λέγοντας πως “συζητήσαμε τις εξελίξεις στην Λιβύη και διαπιστώσαμε οτι υπάρχει κοινή προσέγγιση Ελλάδας και Γαλλίας για την αντιμετώπιση της βίας στη χώρα αυτή”, δήλωσε αμέσως μετά ο έλληνας πρωθυπουργός.

Είπε επίσης οτι συζητήθηκε η κρίσιμη διαπραγμάτευση ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 11 Μαρτίου, είπε οτι υπάρχει ταύτιση απόψεων στο θέμα του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας μεταξύ των δυο χωρών και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον γαλλικό λαό και την κυβέρνηση Σαρκοζί για την στήριξη που παρέχουν στις προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

“Η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη και σκληρή”, επανέλαβε για ακόμα μια φορά ο κ. Παπανδρέου.

ΩΡΑ 19.10 Ο πρωθυπουργός κάνει δηλώσεις ΦΩΤΟ NEWSIT

Η επίσκεψη στο Παρίσι ακολουθεί τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΕΕ Χερμάν βαν Ρομπάι.

ΩΡΑ 17.59 Ο γάλλος πρόεδρος υποδέχεται τον έλληνα πρωθυπουργό ΦΩΤΟ NEWSIT

ΩΡΑ 17.45 Τα τηλεοπτικά συνεργεία έτοιμα να απαθανατίσουν την είσοδο του έλληνα πρωθυπουργού στο Μέγαρο Ηλυσίων Πεδίων ΦΩΤΟ NEWSIT

Ενώ οι διαβουλεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο κορυφώνονται για τη «λύση πακέτο», η ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο για δύσκολες και σκληρές διαπραγματεύσεις που θα «συνεχιστούν και στο μέλλον».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε