Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Εγκρίθηκαν τα νομοσχέδια από το υπουργικό Συμβούλιο “χωρίς αντιρρήσεις”

Εγκρίθηκαν τα νομοσχέδια από το υπουργικό Συμβούλιο “χωρίς αντιρρήσεις”

Αποφάσισαν να αλλάξουν τα πάντα στις εργασιακές σχέσεις. “Κούρεμα” μισθών στις ΔΕΚΟ και κόψιμο επιδομάτων παντού.

Αναμφίβολα η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού ήταν από τις κρισιμότερες των τελευταίων μηνών, κι αυτό γιατί αφορά στις κυριότερες διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται για την ανάταξη της ελληνικής οικονοµίας.

Συζητήθηκαν τέσσερα κορυφαία νοµοσχέδια εκ των οποίων ένα από τα αυτά θα επανακαθορίσει το τοπίο των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τοµέα αλλά και στις ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν αλλάζουν τα πάντα στο εργασιακό τοπίο και ανοίγει πλέον ο δρόμος για μαχαίρι στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και τις απολύσεις.

Διαβάστε το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις

Στο φορολογικό, όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί από καιρό, ο ΦΠΑ αυξάνεται από το 11 στο 13%, καταργείται το πόθεν έσχες για αγορά πρώτης κατοικίας έως 200.000, μειώνεται ο ΦΠΑ στα φάρμακα και στα ξενοδοχεία.

Δίνονται συγχρόνως κίνητρα για την αγορά νέων αυτοκινήτων, ενώ μειώνεται από το 67 στο 65% ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για τα τσιγάρα.

Διαβάστε τη σχετική είδηση

Στην παγκόσμια ημέρα κατά της διαφθοράς, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στην εισαγωγική του ομιλία, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου. Η διαφθορά, τόνισε, είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και η αντιμετώπισή του χρειάζεται διεθνή συνεργασία. Και πρόσθεσε ότι η διαφθορά δεν επηρεάζει μόνο την ποιότητα της δημοκρατίας, αλλά καθορίζει τη συνοχή της κοινωνίας και την ικανότητα μίας οικονομίας να αναπτύσσεται ισόρροπα και βιώσιμα. 

Αναφερόμενος στην ελληνική διάσταση του φαινομένου, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι “τα δημοσιονομικά ελλείμματα και τα χρέη στη χώρα μας δεν ήταν παρά η κορυφή του παγόβουνου”, γιατί, όπως ανέφερε, “πριν από το δημοσιονομικό έλλειμμα, υπήρχε το έλλειμμα διαφάνειας στη λειτουργία των θεσμών, στη δημοσιονομική διαχείριση, στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος”. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον πόλεμο, που κήρυξε η κυβέρνηση κατά της διαφθοράς, τονίζοντας ότι σύντομα θα κατατεθεί και ο εκλογικός νόμος, ο οποίος θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Και όπως είπε χαρακτηριστικά, “αν δεν λύσουμε το πρόβλημα, η προσπάθεια που κάνουμε θα πάει χαμένη”.

Στην τοποθέτησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος αναφορικά με τις ΔΕΚΟ, δήλωσε πως κανονικά θα έπρεπε να τις κλείσουμε όλες, “αλλά εμείς αποφασίσαμε να τις εξορθολογίσουμε”.

Διαβάστε τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ

Σύμφωνα με το νέο επενδυτικό νόμο που ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και έλαβε την έγκριση του υπουργικού θα υπάρχουν τριπλάσιες φοροαπαλλαγές από το άθροισμα επιχορηγήσεων και επιδοτήσεων.

Διαβάστε τη σχετική είδηση

Ο Δημήτρης Ρέππας παρουσίασε το νομοσχέδιο για τα ταχυδρομεία. Η απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς έρχεται από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Διαβάστε τι προβλέπει το νομοσχέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Ο νέος επενδυτικός νόμος υπόσχεται τεράστιες φοροαπαλλαγές

Βίαιες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις – Άνοιξε ο δρόμος για άγριο “μαχαίρι” στους μισθούς – Όλο το νομοσχέδιο στο NewsIt

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε