Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Ειδήσεις για το #Brexit – Live οι εξελίξεις μετά το Δημοψήφισμα στη Βρετανία

Ειδήσεις για το #Brexit – Live οι εξελίξεις μετά το Δημοψήφισμα στη Βρετανία

Το δημοσιογραφικό επιτελείο του newsit.gr, σε συνεχή ροή μεταδίδει όλες τις ειδήσεις και τις εξελίξεις από το Δημοψήφισμα στη Βρετανία. Δείτε λεπτό προς λεπτό τις ειδήσεις που μεταδίδουν όλα τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Είναι αναμφίβολα μια ιστορική μέρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία. Το Brexit επικράτησε με 51,9% έναντι 48,1% του Bremain και οι βρετανοί πολίτες πήραν την απόφαση να βγει η χώρα τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, 43 ολόκληρα χρόνια μετά την ένταξή της. Μια απόφαση που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, με τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία να ζητούν έστω και δειλά – δειλά δημοψηφίσματα για την απόσχισή τους. Και οι δυο άλλωστε ψήφισαν συντριπτικά υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. Το Brexit όμως φέρνει τριγμούς και στις Βρυξέλλες.

Δείτε εδώ LIVE όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Ο Ντόναλντ Τουσκ ζήτησε έκτακτη Σύνοδο των 27 που… παραμένουν για την επόμενη εβδομάδα, την ώρα που οι εθνικιστές στη Γαλλία και την Ολλανδία σηκώνουν το ενδεχόμενο δημοψηφισμάτων και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. Δεν θα μπορούσαν να χάσουν μια τέτοια ευκαιρία άλλωστε… “Είτε το Brexit θα είναι το ξυπνητήρι είτε η αρχή μιας ολισθηρής πορείας. Χρειαζόμαστε άμεσα αλλαγή νοοτροπίας και πολιτικών, για να υψώσουμε φραγμα τον ευρωσκεπτικισμό και την ακροδεξιά”, ανέφερε μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του ο Αλέξης Τσίπρας.

Μια νέα Μαύρη Παρασκευή ζούν οι χρηματαγορές όλου του κόσμου με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να στάζουν αίμα από το άνοιγμά τους! Με μεγάλη πτώση άνοιξαν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια στο άκουσμα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στην Βρετανία. Το Παρίσι άνοιξε με πτώση 8%, η Φρανκφούρτη με 9,94% και το Λονδίνο με πάνω από 7%. Ο χρυσός σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας πρωθυπουργός που τον έλεγαν Ντέιβιντ. Και αποφάσισε να κάνει δημοψήφισμα στην χώρα του. Χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο. Και το πλήρωσε ακριβά. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Και όταν το ανακοίνωσε, έκανε την γυναίκα του να κλάψει. Το πρωθυπουργικό ζευγάρι, λίγο πριν τις 10.30 βγήκε χέρι – χέρι από το νούμερο 10 της Downing Street…

Επεισόδια απειλήθηκαν σήμερα την ώρα που ο επικεφαλής της καμπάνιας για το Brexit Μπόρις Τζόνσον έβγαινε από το σπίτι του. Οργισμένο πλήθος είχε συγκεντρωθεί απέξω και τον γιούχαρε και του φώναζε “είσαι σκουπίδι” και η αστυνομία αναγκάστηκε να κάνει γύρω του κλοιό ασφαλείας προκειμένου να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του. Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.

Η Ευρώπη κοιμήθηκε με Bremain και ξύπνησε με Brexit. Το σοκ ήταν μεγάλο για τις χρηματαγορές όλου του κόσμου με το Χρηματιστήριο της Αθήνας όπου τα 2/3 των μετοχών βρίσκεται σε χέρια ξένων επενδυτών να καταγράφει απώλειες πάνω από 15% στην αρχή της συνεδρίασης. Τα τραπεζικά χαρτιά είναι αυτά που πλήττονται περισσότερο, παρά την προσπάθεια διόρθωσης μετά το πρώτο σοκ.

Δυο αιώνες και τρία χρόνια έχουν περάσει απ’ όταν το Γιβραλτάρ πέρασε σε Βρετανικά χέρια και η Ισπανία αναζητά μια ευκαιρία να πάρει το στενό πίσω στην κατοχή της. Το brexit είναι μια ευκαιρία για τη Μαδρίτη και ο πρώτος που έσπευσε να διατυπώσει εκ νέου το αίτημα ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Χώρας.

Το βρετανικό δημοψήφισμα δεν έδειξε μόνο ότι οι Βρετανοί δεν θέλουν να είναι η χώρα τους πια μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έδειξε επίσης ότι η Βρετανία δεν είναι πια Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι ένα διαιρεμένο Βασίλειο… Μόνο διχασμό δείχνει ο χάρτης των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος.

Το newsit.gr, σε συνεχή ροή θα μεταδίδει τις ειδήσεις από όλο τον κόσμο, μετά το χθεσινό ΔΗμοψήφισμα στη Βρετανία που οδηγεί τη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε