Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ειδομένη: Αντιδρούν τα κόμματα για το σχέδιο εκκένωσης

Ειδομένη: Αντιδρούν τα κόμματα για το σχέδιο εκκένωσης

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η εκκένωση της Ειδομένης.

Η ΝΔ μέσω του Βασίλη Κικίλια:

«Επί 13 μήνες ο κ. Τσίπρας και η ανίκανη Κυβέρνησή του διέσυραν διεθνώς τη χώρα μας στην Ειδομένη, καταλύοντας τους νόμους του ελληνικού Κράτους, αλλά και κάθε έννοια ανθρωπισμού. Εγκατέλειψαν χιλιάδες ανθρώπους σε τραγικές συνθήκες εξαθλίωσης. Και την ίδια ώρα προκάλεσαν πολύ μεγάλες ζημιές στην ελληνική οικονομία, αδιαφορώντας, πολλούς μήνες, για την κλειστή σιδηροδρομική γραμμή.Ύστερα από όλη αυτήν την κατακραυγή, άφησαν σήμερα επιτέλους την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Κάθε πολίτης αναρωτιέται: Πόση ζημιά θα προκαλέσει ακόμα αυτή η Κυβέρνηση στη χώρα για να μάθει να κάνει τα αυτονόητα;».

Το Ποτάμι:

Σε μια σύγχρονη δημοκρατία δεν υπάρχουν άβατα για όσους ελέγχουν την εξουσία. Και πολύ περισσότερο δεν υπάρχει ως «αντιστάθμισμα» μονοπώλιο της κρατικής ενημέρωσης.
Η επιλογή να μείνουν μακριά από την Ειδομένη τα ΜΜΕ επειδή όπως είπε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού «η αστυνομία δεν ήθελε 100 κάμερες στα πόδια της» σε μία ειρηνική επιχείρηση (όπως διατυμπανίζεται από το Μαξίμου) ήταν εξ αρχής ακατανόητη. Έγινε όμως κατανοητή από την αποκλειστικότητα της ΕΡΤ και του ΑΠΕ οι οποίοι προπαγανδίζουν “κατ’ αποκλειστικότητα” την επιχείρηση που εξελίσσεται “όμορφα και ωραία”.
Ντροπή. Ο συριζαϊσμός γίνεται συνώνυμο του φαρισαϊσμού.

Η Λαϊκή Ενότητα:

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων της Λαϊκής Ενότητας, με ανακοίνωση της καταγγέλλει την έναρξη της αστυνομικής επιχείρησης για την απομάκρυνση των προσφύγων της Ειδομένης και τη μεταφορά τους σε κέντρα «φιλοξενίας, μετά την απομάκρυνση των αλληλέγγυων και των εκπροσώπων του Τύπου», όπως σημειώνει.
Η μεταφορά των προσφύγων, προσθέτει σε κέντρα φιλοξενίας «δεν σημαίνει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης», όπως «καταμαρτυρούν οι πολυάριθμες κινητοποιήσεις και απεργίες πείνας που ξεκινούν οι πρόσφυγες σε διάφορα σημεία της χώρας».
Αντίθετα, υποστηρίζει, σημαίνει τον εγκλεισμό τους σε χώρους ιδιότυπης κοινωνικής απομόνωσης, με τον κίνδυνο των απελάσεων και των φυλακίσεων να επικρέμαται διαρκώς από πάνω τους, σε εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.
Για το ζήτημα αυτό η ΛΑΕ διεκδικεί το δικαίωμα των προσφύγων να φθάσουν με ασφάλεια στις χώρες προορισμού τους καθώς και το «δικαίωμά τους στο άσυλο και σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας εντός του οικιστικού ιστού, με ένταξη στην κοινωνική ζωή της χώρας για όσο χρόνο θα χρειαστούν οι πρόσφυγες να παραμείνουν στη χώρα μας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε