Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

“Είμαστε χώρα της ΟΝΕ και όχι τριτοκοσμικό κράτος”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο υπουργός Εργασίας αποκαλύπτει  στο “Βήμα της Κυριακής” ότι η υποχρέωσή του είναι να εξοικονομηθούν, όχι μόνον 2, αλλά 4,5 δισ. ευρώ μέσα στο 2010.

«Πρέπει να λάβει τέλος η ευδαιμονική και “μπαταχτσίδικη” λογική, ο ένας κρατικός θεσμός να δανείζει τον άλλον και όλοι μαζί στο τέλος να δανειζόμαστε, ως κράτος, αυξάνοντας το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος” λέει ο Ανδρέας Λοβέρδος στο “Βήμα της Κυριακής”.

    Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, διαβεβαιώνει πως ως τον Ιούνιο θα έχει ψηφισθεί ο νόμος, που θα εγκαθιδρύει το νέο ασφαλιστικό σύστημα, και προσθέτει: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε ανοιχτή κερκόπορτα για να περάσουν νέες πελατειακές ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό μας σύστημα, το οποίο ήδη κατέρρευσε. Την απόφαση αυτή δεν τη διαπραγματεύομαι, γιατί την έχουν επιβάλει τα πράγματα και οι καταστάσεις. Δεν έχω στρατηγική εξόδου από τα δύσκολα. Το πρώτο εξάμηνο του 2010 είναι κρίσιμο. Θα δώσουμε τη μάχη και πιστεύω πως θα πετύχουμε».

    Για το θέμα της καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής ο υπουργός Εργασίας παραθέτει τις σχετικές δράσεις και προθέσεις της κυβέρνησης και αποφεύγει να δεσμευτεί επί του αποτελέσματος καθώς, όπως λέει, «εδώ, ο κίνδυνος της γελοιοποίησης επιβάλλει σ΄έναν πολιτικό να είναι μετριοπαθής». Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών, πάντως, υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση «οφείλει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και οι Έλληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να αντιληφθούν ότι η πατρίδα χρειάζεται τη στήριξή τους σε αυτή την πιο δύσκολη μεταπολιτευτική περίοδο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε