Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ειρωνείες Τσακαλώτου: Συγκινούμαι που σας έλειψα! [vid]

Ειρωνείες Τσακαλώτου: Συγκινούμαι που σας έλειψα! [vid]

– Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όχι μόνο εμφανίστηκε στη Βουλή αλλά τα έχωσε και σε όσους τον κατηγόρησαν για εξαφάνιση αλλά και για τα ελληνικά του
– «Οταν μιλάει ο κ. Τζανακόπουλος δεν μιλάει για πάρτη του, αλλά μιλάει για όλη την κυβέρνηση», είπε ακόμα
– «Κάποιοι μπορεί να χάσουν, βεβαίως, αλλά και κάποιοι θα κερδίσουν»

 

«Πρέπει να πως σε όλους και σε όλες ότι είναι πολύ συγκινητικό που όλοι με αναζητείτε, διότι σας έλειψα. Θέλω να ευχαριστήσω και τη ΝΔ που μου έδωσε συγχαρητήρια για τα ελληνικά μου, ότι βελτιώνονται και γι’ αυτό τούς ευχαριστώ πάρα πολύ. Οι ενημερώσεις γίνονται από την κυβέρνηση. Από ό,τι ξέρω από το Σύνταγμα υπάρχει συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης και όταν μιλάει ο κ. Τζανακόπουλος δεν μιλάει για πάρτη του, αλλά μιλάει για όλη την κυβέρνηση». Αυτό απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο σχόλιο του προεδρεύοντος, Δημήτρη Κρεμαστινού, πως «δεν ξέρει γιατί αλλά όλοι αναζητούν τον υπουργό Οικονομικών».

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στην επικείμενη ενημέρωση της διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, την προσεχή Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, για να προσθέσει ότι έτσι θα έχει τον χρόνο η ΝΔ για να ξεπεράσει και τη στενοχώρια της, διότι έλεγε ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση και έλεγε ότι θα ληφθούν νέα μέτρα 4,6 δισ. τη μία στιγμή ή 8,3 δισ. ευρώ την άλλη, όπως έγραφαν κάποιες εφημερίδες που στηρίζουν τη ΝΔ.

«Θέλω να σας πω ότι όλα τα λεφτά ήταν μία λέξη που είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί. Όταν κάποιος δημοσιογράφος ρώτησε πώς ισχυρίζεται η ελληνική κυβέρνηση πως δεν θα πάρει νέα μέτρα ως αποτέλεσμα της αξιολόγησης, απάντησε με την αγγλική λέξη “net”, δηλαδή, καθαρά. Παρόλο που εσείς περιμένατε να πάρουμε 2, 4, 6, 8, 10 μέτρα. Καθαρή δημοσιονομική επίπτωση δεν θα υπάρχει. Το είπε ο Π. Μοσκοβισί, “net”», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

«Δηλαδή, εάν είναι ένα πακέτο 1 δισ. που θα είναι μέτρα που περιορίζουν τη ζήτηση, θα υπάρχει και 1 δισ. μέτρα θετικά, που θα επιστρέφουν στην οικονομία», εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών και επικαλέστηκε και τη δήλωση του κ. Nταϊσελμπλουμ, ο οποίος είπε ότι πάμε από τη λιτότητα στις διαρθρωτικές αλλαγές, στις ανακατατάξεις του φακέλου φορολογίας και τις ανακατατάξεις εντός του κοινωνικού φακέλου. «Κάποιοι μπορεί να χάσουν, βεβαίως, αλλά και κάποιοι θα κερδίσουν. Δηλαδή, κάποιοι που τώρα δεν βοηθάμε, και πρέπει να τους βοηθήσουμε, θα τους βοηθήσουμε. Μερικοί μπορεί να χάσουνε, εμείς θα κάνουμε τα πάντα στη διαπραγμάτευση, να περιορίσουμε αυτά που θα χάσουν και να πάρουν κάτι ως αποζημίωση», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος και επεσήμανε ότι αυτό το πακέτο δεν έχει οριστικοποιηθεί. «Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι το φορολογικό σύστημα τα τελευταία 40 χρόνια ήταν βέλτιστο. Ποτέ δεν είπαμε ότι μέσα από το πελατειακό σύστημα φτάσαμε σε ένα κοινωνικό σύστημα, που η αναδιάρθρωσή του ήταν βέλτιστη και άρα είμαστε πάντα ανοιχτοί σε συζητήσεις, τώρα που θα έχουμε μηδέν δημοσιονομική επίπτωση, αλλά θα έχουμε αναδιαρθρώσεις», υπογράμμισε.

Επίσης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση συζητά ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα για να περιορίσει, όχι τη λιτότητα που έρχεται, αλλά τη λιτότητα που υπήρχε, με προγράμματα απασχόλησης.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε