Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ειρωνείες Τσακαλώτου και Βαρουφάκη και… σκοτωμός με Μανιάτη!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Όλοι εκείνοι που κατηγορούσαν τον φίλο μου Γιάνη Βαρουφάκη, τώρα με θρησκευτική ευλάβεια τον προσέχουν. Έχει αλλάξει το κλίμα υπέρ του, και αυτό είναι ένα βάρος που έφυγε από πάνω μου», σχολίασε ειρωνικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για όσους επικαλούνται τις περιγραφές από το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών για να επιτεθούν στην κυβέρνηση.

«Πρέπει να σας πω ότι πριν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είχα μια πολύ μεγάλη ανησυχία για τον φίλο μου, τον Γιάνη τον Βαρουφάκη» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. «Δηλαδή, είχα μείνει με την εντύπωση ότι και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και οι εφημερίδες, τον θεωρούσαν ότι ήταν υπεύθυνος για την καταστροφή της Ελλάδας, ότι πρέπει να γίνει μια μεγάλη καταγγελία και μια μεγάλη έρευνα της εποχής του», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Και συνέχισε: «Τώρα καταλαβαίνω ότι ίσα-ίσα, τα λόγια του Βαρουφάκη τα προσέχουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σχεδόν με θρησκευτική ευλάβεια. Ότι οι εφημερίδες που τον κατηγορούσαν, λένε όλα τα λόγια του. Ούτε και ποσοστά να έπαιρναν δεν θα τα αναπαρήγαγαν τόσο πολύ, ασχέτως αν ήταν ένα βιβλίο που βγήκε πριν από τρεις μήνες. Θεωρεί το ΠΑΣΟΚ ότι πολύ καλά τα λέει ο κ. Βαρουφάκης και πρέπει και ο πρωθυπουργός να ζητήσει συγγνώμη και από τον κ. Σαμαρά και από τον κ. Στουρνάρα γι’ αυτά που έλεγε πριν για την έξοδο στις αγορές. Έχει αλλάξει το κλίμα υπέρ του φίλου μου και δεν χρειάζεται, ούτε να ανησυχώ, ούτε να στενοχωριέμαι πια – και αυτό είναι ένα βάρος που έχει βγει από πάνω μου».

 

Μανιάτης: Ο υπουργός Οικονομικών είπε “αέρα” τον κ. Τσίπρα

 

«Δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω την ομιλία του κ. Τσακαλώτου. Αν ήταν πολύ καλή η ομιλία του υπουργού Οικονομικών απόψε στη Βουλή για την έξοδο στις αγορές, τότε ήταν πολύ κακή η χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού χθες στον Alpha», σχολίασε λίγο μετά την ομιλία του κ. Τσακαλώτου για την έξοδο στις αγορές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης. «Ο πρωθυπουργός που σας διόρισε σε αυτή τη θέση, είναι αέρας. Αυτό είπατε, κύριε υπουργέ», ανέφερε ο κ. Μανιάτης προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού.
«Ο κ. Τσακαλώτος μάς είπε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας είναι αέρας», είπε ο κ. Μανιάτης. «Πότε είπα εγώ κάτι τέτοιο;» αντέδρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
«Να βρείτε στα πρακτικά πως χαρακτηρίσατε εσείς τη χθεσινή έξοδο στις αγορές. Κύριε υπουργέ των Οικονομικών, μας είπατε ότι η έξοδος στις αγορές δεν ήταν καλύτερη ούτε χειρότερη από την έξοδο του Σαμαρά. Και μας είπατε ότι ήταν αέρας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Είπα ότι η έξοδος είναι αέρας; είπα ότι ο πρωθυπουργός είναι αέρας;», φώναζε από τα κυβερνητικά έδρανα ο υπουργός Οικονομικών.
«Ο κ. Τσακαλώτος μας είπε “μην ασχολείστε ούτε με το επιτόκιο ούτε με τον αν ήταν καλή ή κακή η έξοδος στις αγορές. Δεν ήταν ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη από την έξοδο του 2014”. Όλα αυτά, μας είπε ο κ. Τσακαλώτος, είναι αέρας που δεν θα τα θυμάται ο κόσμος μετά από λίγο καιρό. Εγώ λοιπόν συγκρίνοντας όσα είπε σήμερα ο κ. Τσακαλώτος με όσα είπε χθες ο κ. Τσίπρας, καταλαβαίνω ότι υπάρχει τεράστια διαφορά προσέγγισης σε αυτό το μείζον οικονομικό και εθνικό θέμα ανάμεσα στον πρωθυπουργό της χώρας και τον υπουργό Οικονομικών», είπε ο Ι. Μανιάτης.
Ο βουλευτής είπε πως η προχθεσινή έξοδος ήταν ακριβότερη από την αντίστοιχη του 2014, αν ληφθεί υπόψη το αντίστοιχο σπρεντ της Γερμανίας.
«Ζητώ συγνώμη από τον κ. συνάδελφο και από το Σώμα διότι τον κατηγόρησα ότι όλα αυτά τα κάνει για να έχει το δεκάλεπτο στην τηλεόραση», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι έκανε μια ομιλία για να γίνει ο αρχηγός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και δεν βλέπω κανένα λόγο να απαντήσω σε οτιδήποτε είπε, διότι δεν είναι η Βουλή για τέτοιες ομιλίες, δεν είναι η Βουλή για τις ομιλίες του κάθε υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ελπίζω να είναι κάτι πιο σοβαρό από αυτό. Βεβαίως εύχομαι καλή επιτυχία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε