Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Εισηγήσεις ακόμα και για διαγραφή του Μ. Χρυσοχοΐδη από το ΠΑΣΟΚ – Στις 2/2 συνεδριάζει η ΚΟ

Εισηγήσεις ακόμα και για διαγραφή του Μ. Χρυσοχοΐδη από το ΠΑΣΟΚ – Στις 2/2 συνεδριάζει η ΚΟ

Τις επόμενες ώρες με την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου από την Κόστα Ρίκα φαίνεται πως κλειδώνει και το μέλλον του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο ΠΑΣΟΚ.

Μετά τη σοκαριστική παραδοχή του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι δεν πρόλαβε να διαβάσει το Μνημόνιο το οποίο εν συνεχεία υπέγραψε λόγω φόρτου εργασίας στο τότε υπουργείο που βρισκόταν έχει προκαλέσει όχι μόνο λαϊκή οργή, αλλά και έντονη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΉ ΤΟΥ Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

Το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ κυριολεκτικά βράζει τις τελευταίες ώρες τόσο για τις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όσο και για τις διαρροές στην ονομαστική ψηφοφορία ορισμένων άρθρων του πολυνομοσχεδίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ 

Με αφορμή το θέμα του κ. Χρυσοχοΐδη όλες οι αποφάσεις και τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά πλέον και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν πιθανότατα την Πέμπτη οπότε και επιστρέφει ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου από την Κόστα Ρίκα.

Ωστόσο, οι εισηγήσεις που υπάρχουν από στενούς συνεργάτες του και από μεγάλη μερίδα του εσωτερικού του κόμματος είναι σκληρές και κάνουν λόγο ακόμα και για διαγραφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Οι πιο σκληροπυρηνικές φωνές μέσα στο ΠΑΣΟΚ δεν διστάζουν να προτείνουν ακόμα και διαγραφή του από μέλος του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου ο κ. Χρυσοχοΐδης να μην μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος. Βέβαια, σε αυτές τις φωνές υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν “σκόπελο” την παρουσία του κ. Χρυσοχοΐδη στην κυβέρνηση Παπαδήμου και υπάρχουν διάφορες προτάσεις και σκέψεις ακόμα και για την έξοδό του και από εκεί.

Όπως και να έχει πάντως, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με την άφιξη του κ. Παπανδρέου στην Αθήνα, χωρίς φυσικά να αποκλείεται και μία απλή δριμεία ανακοίνωση, χωρίς περαιτέρω κινήσεις με σκοπό να μην διασαλευτεί το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Πολλές απαντήσεις πάντως για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ θα υπάρξουν την ερχόμενη εβδομάδα με την σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμμματος, η οποία ήταν προγραμματισμένη και σε καμία περίπτωση οι στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, όπως αναφέρουν, δεν έχει να κάνει με εκλογή νέου προέδρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συνεδριάσει στις 2 Φεβρουαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Πάντως, και σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως δεν κάνει πίσω στη δήλωσή του και σημείωσε χαρακτηριστικά πως “η παραίτηση είναι μία λύση ή θα σηκωθώ να φύγω ή θα μείνω για να παλέψω να αλλάξω το σύστημα. Μένω για να το παλέψω μαζί με άλλες δυνάμεις. Αν δεν το αλλάξουμε είμαστε ανάξιοι”, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, ξεκαθαρίζοντας ότι η δήλωσή του δεν αφορούσε το διάβασμα του κειμένου αλλά γενικότερα το πως λαμβάνονταν οι πολιτικές αποφάσεις “με το πιστόλι στο κρόταφο”.

Πάντως, ο κ. Χρυσοχοΐδης απέρριψε την πρόταση του Κώστα Σκανδαλίδη για σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και εκλογή πρόεδρου της. “Η κατεδάφιση του συστήματος θα γίνει ούτως ή άλλως. Θα πρέπει όμως να γίνει συντεταγμένα και με κανόνες για να μην πάθει μεγαλύτερο κακό η χώρα και οι πολίτες. Ας μη βιαζόμαστε, να πάμε σε συντεταγμένη εκλογή, όπως έχει αποφασιστεί”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε