Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

«Είστε παπαγαλάκια της διαπλοκής» απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που νωρίτερα είχε δηλώσει ότι η 17Ν είχε ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου!

«Είστε παπαγαλάκια της διαπλοκής» απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που νωρίτερα είχε δηλώσει ότι η 17Ν είχε ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου!

– Συγχωροχάρτι στους δολοφόνους της 17Ν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα
– «Γενικά σας λέω, είχαν ας πούμε αντίληψη μιας κοινωνίας εντελώς διαφορετικής, μιας καλής κοινωνίας εν πάσει περιπτώσει και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν», είπε στο VimaFm
– Τους διαχώρισε από τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα λέγοντας ότι «η φασιστική ιδεολογία έχει μια εξολοθρευτική μαζική αντίληψη των πραγμάτων…»
– ΝΔ: «Το να βαφτίζετε τους τρομοκράτες “ανθρωπιστές” ξεπερνάει κάθε όριο»
– To θέμα συζητήθηκε και στην Βουλή με άγριο κόντρα Μπαλαούρα – Γεωργιάδη – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Με την γνωστή φράση – καραμέλα «παπαγαλάκια της διαπλοκής» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας κατηγορεί όσους τον άκουσαν σήμερα να μιλά για τη 17Ν στον VimaFm ότι διαστρέβλωσαν τις δηλώσεις του, ότι θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλη η δήλωση του βουλευτή Ηλείας:

«Η διαστρέβλωση των δηλώσεων μου σε σημερινή συνέντευξή στο Vima FM δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο εκτός από το να πληγεί η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντίθεσή μου σε κάθε μορφή βίας, όπως και η καταδίκη της τρομοκρατίας είναι δεδομένες μέσα από τη μακρόχρονη πορεία μου στην Αριστερά. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα στα παπαγαλάκια της διαπλοκής».

ΝΔ: «Το να βαφτίζετε τους τρομοκράτες “ανθρωπιστές” ξεπερνάει κάθε όριο»

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας δήλωσε ότι “οργανώσεις, όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου”. Ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς μιλά αόριστα για “δράση ένοπλων ομάδων”. Και οι δύο επιμελώς ξεχνούν τη λέξη τρομοκρατική πριν την “οργάνωση” και την “ένοπλη ομάδα”. Η ευαισθησία τους απέναντι σε καταδικασμένους τρομοκράτες είναι γνωστή. Αλλά να τους βαφτίζουν σχεδόν “ανθρωπιστές” ξεπερνά κάθε όριο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Τι ειπώθηκε στην συνέντευξη στον VimFm:

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε κληθεί να μιλήσει για τις αγροτικές κινητοποιήσεις αλλά ζήτησε από τους δημοσιογράφους να τοποθετηθεί για το θέμα της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου το κατέβασμά της που εν μέρει είχε βασιστεί στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού.

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν είναι σωστό να ανέβει θεατρικό για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή και το αν έχει δικαίωμα ο Ρουπακιάς να γράψει για την απονομή της δικαιοσύνης και το πώς δολοφόνησε τον Φύσσα, ο κ. Μπαλαούρας είπε:

«Όχι, δεν είναι. Οι οργανώσεις αυτές όπως η 17Ν είχαν ένα λαθεμένο αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου». Όταν ο δημοσιογράφος του αντέτεινε: «Υπέρ του ανθρώπου σκοτώνοντας ανθρώπους;» εκείνος απάντησε: «Γενικά σας λέω, είχαν ας πούμε αντίληψη μιας κοινωνίας εντελώς διαφορετικής, μιας καλής κοινωνίας εν πάσει περιπτώσει και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν».

Όταν ρωτήθηκε αν δικαιολογούνται οι στοχευμένες δολοφονίες απάντησε: «Αλίμονο, οτιδήποτε και να ‘ναι δεν μπορείς να σκοτώσεις. Δεν είμαστε υπέρ της εις θάνατον καταδίκης και εκτέλεσης».

Κάνοντας ειδική αναφορά στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού είπε για τα μέλη της 17 Νοέμβρη: «Όμως είχανε μια διαφορετική αντίληψη. Αυτοί μιλάγανε, αυτές οι οργανώσεις μιλούσανε για κάποια συγκεκριμένα άτομα για να δημιουργήσουν μια αναταραχή, να ξεσηκωθεί ο λαός να πάρουν την εξουσία…».

Όταν ο δημοσιογράφος έκπληκτος τον ρώτησε αν υπάρχει καλή και κακή τρομοκρατία είπε:  «Όχι. Αλλά πρέπει να κάνουμε ορισμένες διαφορές. Εξυπηρετεί η διάκριση γιατί η φασιστική ιδεολογία έχει μια εξολοθρευτική μαζική αντίληψη των πραγμάτων…».

Και όταν τον ξαναρώτησαν αν ο Ξηρός είχε μια πιο εξατομικευμένη αντίληψη απάντησε: «Όχι μόνο εβραίους, ομοφυλόφιλους, κομμουνιστές και αυτό έχει μια τεράστια διαφορά κατά την γνώμη μου. Δεν υποστηρίζω καμία απ’ αυτές αλλά διακρίνω».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε