Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Έκαναν “ντα” τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Έκαναν “ντα” τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα έληξε η συνεδρίαση η Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για τη Χρυσή Αυγή.

Οι βουλευτές που συμμετείχαν στην Επιτροπή δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των προκλητικών ενεργειών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, παρά μόνο σε ένα κείμενο θέσεων.

Σε αυτό το κείμενο οι βουλευτές επισημαίνουν οτι θα ζητηθεί απο τον πρόεδρο της Βουλής προ ημερησίας συζήτηση, αν συνεχιστούν τα “τάγματα εφόδου”. Στο κείμενο τονίζεται επίσης οτι η Επιτροπή καταδικάζει αυτά τα φαινόμενα και επιρρίπτονται ευθύνες στον Ν. Μιχαλολιάκο για τη δράση των βουλευτών του. Επίσης καλούνται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μην συμμετάσχουν οι ίδιοι ξανά σε αντίστοιχες εκδηλώσεις και να αποτρέψουν τους οπαδούς του κόμματος απο αντίστοιχες ενέργειες.

Το κείμενο ψήφισαν οι βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε “παρών” επειδή τα υπόλοιπα κόμματα απέφυγαν να χρησιμοποιήσουν τις λέξεις “ρατσιστική βία” και να χαρακτηρίσουν τις πράξεις των βουλευτών της Χ. Αυγής. “Παρών” ψήφισε και το ΚΚΕ.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ως μέλη οι βουλευτές Κυριάκος Βιρβιδάκης και Κώστας Γκιουλέκας (ΝΔ), Ευ. Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ), Μάρκος Μπόλαρης (ΠΑΣΟΚ), Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά (ΑΝΕΛ), Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ) και Σπύρος Χαλβατζής (ΚΚΕ).

Στην Επιτροπή επρόκειτο να πάρει μέρος και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Πολύβιος Ζησιμόπουλος ο οποίος όμως δεν πήγε, μετά απο εντολή του προέδρου του κόμματος.

Το θέμα των προκλητικών ενεργειών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής απασχόλησε και την Ολομέλεια.

Η φράση “ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του και τη δράση του ουσιαστικά έφερε τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή και νομιμοποιεί τη δράση της” άναψε τα αίματα στην Βουλή οταν βγήκε από τα χείλη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη.

Διαβάστε την είδηση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, αντέδρασε έντονα κατηγορώντας τον ότι ψεύδεται ασύστολα χρησιμοποιώντας ανιστόρητους ισχυρισμούς.  “Την άνοδο της άκρας δεξίας την έφεραν η οικονομική και κοινωνική κρίση, η καλπάζουσα ανεργία, η ύφεση, τα σκάνδαλα και η ατιμωρησία που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχτισαν” είπε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: “Εσείς τρέφετε την άκρα δεξιά. Τη Ναζιστική Χρυσή Αυγή το σύστημα την έχει χρησιμοποιήσει ως σιδηρογροθιά εναντίον των αριστερών ιδεών”.

Η Ευη Χριοστοφιλοπούλου είναι οτι “είναι ντροπή να δεχόμαστε τάγματα εφόδου” ενώ ο Δημήτρης Κυριαζίδης τόνισε: “Θέλω να πιστεύω πως οι πτέρυγες της Βουλής δεν θα επιτρέψουν αυτή την παρεμβατική παρουσία της Χ.Α… Εύχομαι να είναι πρόσκαιρη”.

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή σχολιάζει: Το άθλιο πολιτικό σύστημα, που αρνείται να βάλει στη φυλακή τους κλέφτες και ευθύνεται για τον διεθνή διασυρμό της Ελλάδος, δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να μας κάνει μαθήματα δεοντολογίας και ορθής συμπεριφοράς.

Διαβάστε
Η αγένεια Κασιδιάρη στην συγκέντρωση των στρατιωτικών!

Το ξέσπασμα Δένδια στο Twitter – “Διαβάζω τα παραίτησής μου και γελάω!”

Ζήτησαν βοήθεια από τον Μπαρμπαρούση οι… “ελεγκτές” της λαϊκής στο Μεσολόγγι – Τι τους είπε ο Βουλευτής της Χ.Α. 

Έκαναν παράνομα ελέγχους σε λαϊκή στο Μεσολόγγι

Κασιδιάρης: Θα γελάνε και οι πέτρες αν μας πάτε για αντιποίηση αρχής 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε